„Meșterul păpușar”, spectacol de balet pentru copii, în Grădina de vară a Operei Brașov

Marți, 21 iulie 2020, de la ora 10.00, în Grădina de vară a Operei Brașov, copiii, împreună cu părinții și bunicii, sunt așteptați la un spectacol de balet: „Meșterul păpușar”, pe muzica compusă de Léo Delibes.
Balerinii Operei Brașov au pregătit celor mici o reprezentație ce, de data aceasta, le este dedicată, concepută anume pe înțelesul lor. Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. în cele din urmă, Coppélius își dă seama că a fost înșelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare și pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită și pe care izbutește să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte însuși meșterul Coppélius, care și-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară. Pe parcursul spectacolului, povestitorul Lorand Cristian va descrie cele mai importante moment de balet și va creiona, cu măiestrie, firul poveștii, la care vă invităm pe toți, copii mai mari sau mai mici, să luați parte. în distribuție: Melania Condoiu – Swanilda, Claudiu Dane – Franz, Adrian Scriminț – Coppélius, Alessia Fărcășanu (invitată) – Coppélia (Păpușa), Iulia Coșeriu, Diana Drăgan, Miruna Moldoveanu, Cristina Rotundu, Valentina Mirică, Mihaela Pop – Prietenele Swanildei, Adriana Simion, Liliana Țărâncă, Dorin Mirea, Matei Rada – Mazurca, Meda Enăcache – Arlechinul, Alexandra Scriminț – Soldatul, Adriana Simion – Chinezul, Liliana Țărâncă – Spaniolul. Regia și adaptarea coregrafică îi aparțin lui Alexandru Fotescu. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Scenografia: Rodica Garștea.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, spectacolul de balet pentru copii „Meșterul păpușar” de mâine, 21 iulie 2020, se amână pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

La evenimentele ce se vor desfășura în curtea instituției noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Scaunele vor fi așezate la distanța minimă obligatorie de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Evenimente susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

în caz de vreme nefavorabilă, evenimentele se amână pentru date ulterioare.

Persoană de contact: VIOLETA BRîNZEA – 0740176125; 0752266478

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.