MAREA GALĂ a FESTIVALULUI

Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: DOREL MUNTEANU
Coregrafia: IOAN DORIN COȘERIU

își dau concursul invitații:
CARMEN OPRIȘANU (Elveția)
MIHAELA UNGUREANU (Austria)
DORIN MARA

Soliștii Operei Brașov:
NICOLETA CHIRILĂ
VALENTINA MĂRGĂRAȘ
ANDA POP
CRISTINA RADU
LIVIU IFTENE
COSMIN MARCOVICI
VALENTIN MARELE
 și soliștii de balet: ANCA BRANEA, DORIN COȘERIU

Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov

Cei trei invitați ai Marii Gale a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2012 sunt născuți la Brașov, cu traiectorii artistice prestigioase, care acum se întorc în orașul natal și sunt pentru prima oară pe scena Operei de aici.

Carmen Oprișanu a studiat și a debutat la Cluj-Napoca, a câștigat câteva concursuri internaționale de canto, apoi a plecat în lumea largă. A ajuns pe scene mari și foarte mari: Metropolitan din New York, Scala din Milano, Covent Garden din Londra. Se situează și acum în „elita” solistică a lumii, datorită glasului frumos și învăluitor de mezzosoprană înaltă, dar, și seriozității, profunzimii cu care abordează orice gen muzical: operă, vocal-simfonic sau lied. Numele său a devenit sinonim cu noțiunea de profesionalism.
Mihaela Ungureanu-Binder ne-a reprezentat cu succes pe scena Operei de Stat din Viena, stagiuni la rând. O solistă experimentată, cu o carieră de peste 25 de ani, care a evoluat pe scenele europene alături de: Placido Domingo, Angela Gheorghiu, Anna Netrebko, Agnes Baltsa, Edita Gruberova și alții.
Baritonul Dorin Mara, în anul 1985, a fost fagotist în orchestra Operei din Brașov. După absolvență și după primii ani de carieră la București, au urmat specializarea la Academia „Mozarteum” din Salzburg si angajamentul la Lubeck. Au venit apoi, teatre cu renume din marile orașe ale Germaniei: Berlin, Bonn, Dusseldorf, Wiesbaden, Dortmund.

   Preț bilete: 40 lei; 30 lei

Biletele pentru Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet, editia a X-a, se pot procura de la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.