„Madama Butterfly” sau cronica unei iubiri fragile

Sâmbătă, 25 mai 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de G. Puccini, pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa. Premiera lucrării a avut loc la Brescia, pe data de 28 mai 1904; la Opera Brașov, opera a fost pusă în scenă în 2012, cu prilejul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet.
„Madama Butterfly” este o capodoperă ce impresionează de fiecare dată publicul, atât  prin frumusețea și dramatismul muzicii, cât și prin subiect. Acțiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Diferența de mentalitate poate crea erori  și conflicte majore, atunci când aspectele fundamentale ale vieții – dragostea, loialitatea, prietenia – nu sunt prețuite. Americanul F.B. Pinkerton nu ia nici o clipă în serios nunta pe care o organizează în Japonia cu micuța Butterfly, care este de o noblețe sufletească și o gingășie cu totul specială. Butterfly îl așteaptă timp de trei ani, alături de copilul său, fruct al dragostei pentru Pinkerton. Acesta se reîntoarce doar pentru a lua copilul, pe care dorește să-l crească în America. Pentru Butterfly viața nu mai are nici un sens. Emoționanta creație a lui Puccini reprezentată la Opera Brașov îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Traian Ichim (lector universitar doctor la Facultatea de Muzică – Universitatea „Transilvania” Brașov). în distribuție: Anda Pop – Madama Butterfly, Asineta Răducan – Suzuki, Mihai Irimia – Pinkerton, Valentin Marele – Sharpless, Nicolae Zaharia – Goro, Claudiu Bugnar – Yamadori, Marian Rește – Bonzo, Lorand Cristian – Commisario Imperiale, Sonia Hazarian – Kate Pinkerton, Anca Moguț – La madre, Paul Tomescu – L’ufficiale, Ibolya Kosa – La zia, La Cugina – Mădălina Lucaciu, Adrian Stănilă – Yakuside, Andrei Györfi – Copilul. Participă Orchestra și Corul Operei Brașov. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru, scenografia de Rodica Garștea și coregrafia de Nermina Damian. Asistent regie: Nicoleta Chirilă. Dirijor cor: Leonard Boga. Regia tehnică: Dan Antipa.

   Preț bilete: 35 lei – în sală; 25 lei – la balcon lateral

în stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.