„Madama Butterfly”, povestea micuței Cio-Cio-San

Sâmbătă, 23 ianuarie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vizionați spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de G. Puccini, o capodoperă ce impresionează de fiecare dată publicul, atât prin frumusețea și dramatismul muzicii, cât și prin subiect. Diferența de mentalitate poate crea erori și conflicte majore, atunci când aspectele fundamentale ale vieții – dragostea, loialitatea, prietenia – nu sunt luate în serios. Americanul F.B. Pinkerton nu pune deloc preț pe nunta pe care o organizează în Japonia cu micuța Butterfly, care este de o noblețe sufletească și o gingășie cu totul specială. Butterfly îl așteaptă timp de trei ani, alături de copilul său, fruct al dragostei pentru Pinkerton. Acesta se reîntoarce doar pentru a lua copilul, pe care dorește să-l crească în America. Pentru Butterfly viața nu mai are nici un sens. Premiera operei a avut loc la Brescia, pe 28 mai 1904, iar la Opera Brașov, spectacolul a fost pus în scenă în 2012. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru-Hogea, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Scenografia este concepută de Rodica Garștea, mișcarea scenică este semnată de Nermina Damian. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. în distribuție: Valentina Mărgăraș – Cio-Cio-San, Gabriela Hazarian – Suzuki, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași) – Pinkerton, Valentin Marele – Sharpless, Nicolae Zaharia – Goro, Claudiu Bugnar – Yamadori, Marian Rește – Bonzo, Lorand Cristian – Commisario Imperiale, Sonia Hazarian – Kate Pinkerton. își dau concrusul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.