„Madama Butterfly”, o capodoperă impresionantă – pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 20 mai 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de G. Puccini, pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa. Premiera operei a avut loc la Brescia, pe data de 28 mai 1904. La Opera Brașov, opera a fost pusă în scenă în 2012, cu prilejul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet.
„Madama Butterfly” este o capodoperă ce impresionează de fiecare dată publicul, atât prin frumusețea și dramatismul muzicii, cât și prin subiect. Acțiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Diferența de mentalitate poate crea erori și conflicte majore, atunci când aspectele fundamentale ale vieții – dragostea, loialitatea, prietenia – nu sunt luate în serios. Americanul F.B. Pinkerton nu ia nici o clipă în serios nunta pe care o organizează în Japonia cu micuța Butterfly, care este de o noblețe sufletească și o gingășie cu totul specială. Butterfly îl așteaptă timp de trei ani, alături de copilul său, fruct al dragostei pentru Pinkerton. Acesta se reîntoarce doar pentru a lua copilul, pe care dorește să-l crească în America. Pentru Butterfly viața nu mai are nici un sens. Emoționanta creație a lui Puccini reprezentată la Opera Brașov îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Nicolae Dohotaru de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. în distribuție: Anda Pop, Mihai Irimia (debut), Adrian Mărcan, Gabriela Hazarian, Nicolae Zaharia, Claudiu Bugnar, Marian Rește, Lorand Cristian, Sonia Hazarian. Participă Corul și Orchestra Operei Brașov. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru Hogea, scenografia de Rodica Garștea și coregrafia de Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga. Asistent regie: Nicoleta Chirilă.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.