„Lucia di Lammermoor”, capodopera romantică pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov programează spectacolul cu opera „Lucia di Lammermoor” de G.Donizetti.
Melodrama lirică „Lucia di Lammermoor” a fost compusă de Gaetano Donizetti, după un libret de Salvatore Cammarano, bazat pe romanul lui Walter Scott „The Bride of Lammermoor” (Mireasa din Lammermoor), fiind considerată de la primele reprezentații o capodoperă a romantismului Italian. Premiera operei a avut loc la 26 septembrie 1835 la Napoli, în Teatrul San Carlo. Ea s-a soldat cu un succes imens, triumful repetându-se la Viena și Paris (1837), Londra (1838), Amsterdam (1839), New Orleans (1841), New York (1843). Atmosfera apăsătoare a castelelor engleze, a pădurilor misterioase, forța unor caractere puternice, iubirea romantică, ambiția dusă la extrem, dar mai ales, portretizarea unui personaj feminin marcant în istoria muzicii de operă, Lucia di Lammermoor, sunt redate de către Gaetano Donizetti prin pagini cu totul deosebite. Duetul Lucia-Edgardo, duetul Lucia –Enrico, sextetul de la finalul actului al II–lea, aria lui Raimondo și marea scenă cu cor din actul al III-lea, dar, în special marea scenă a nebuniei susținută de personajul titular fac din opera „Lucia di Lammermoor” una dintre cele mai îndrăgite capodopere ale romantismului italian.
în distribuție, soliștii Operei Brașov: Nicoleta Chirilă (Lucia di Lammermoor), Adrian Mărcan (Lord Enrico Ashton), Mihai Irimia (Sir Edgardo di Ravenswood), Liviu Iftene (Lord Arturo Bucklaw), Dan Popescu (Raimondo Bidebent), Sonia Hazarian (Alisa), Aurel Aron (Normanno).
își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.
La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu, iar scenografia de Viorica Petrovici. Dirijor cor: Leonard Boga.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.