„Liliacul”, un nou cadou al Operei Brașov

în prag de Sărbători, duminică, 13 decembrie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vizionați o altă capodoperă din seria îndrăgitelor operete, este vorba de „Liliacul”, pe muzica inegalabilului J. Strauss. Compusă de Johann Strauss-fiul și libretiștii Karl Haffner și Richard Genee, după vodevilul intitulat „Le Reveillon”, de Henry Melhac și Ludovic Halevy, opereta „Liliacul”, supranumită „regina operetei vieneze” a fost reprezentată pentru prima dată la Theater an der Wien, în anul 1874.
Acțiunea acestei operete se petrece la Viena, într-o noapte de Revelion. Doctorul Falke pregătește o farsă prietenului său Gabriel Eisenstein, intitulată „Răzbunarea liliacului”. în desfășurarea acesteia, Eisenstein se va îndrăgosti de propria sa soție, Rosalinda, deghizată într-o misterioasă contesă maghiară, se va împrieteni la balul prințului Orlovski cu directorul închisorii, unde trebuie să ispășească o pedeapsă de opt zile, va flirta cu slujnica sa Adela, deghizată, la rândul ei, într-o artistă invitată la balul aceluiași prinț tânăr și bogat. Umorul și ritmul acestei geniale operete se desfășoară cu rapiditatea și cu energia degajată de explozia unei sticle de șampanie desfăcute într-o noapte de Revelion! în distribuție: Cristina Radu, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași), Lăcrămioara Schuller, Liviu Iftene, Adrian Mărcan, Asineta Răducan, Mugurel Oancea, Cristina Rotundu, Dan Popescu, Lorand Cristian, Marcel Zănescu. Invitată la Balul Prințului Orlovski este binecunoscuta și apreciata soprană Daniela Vlădescu. Alături de ea… o surpriză! Este bariton, îl cunoașteți foarte bine din aparițiile de pe scena Operei Brașov și îl veți vedea evoluând în ipostaze muzicale aparte. Nu ne rămâne decât să vă lăsăm să descoperiți această surpriză în seara spectacolului!
La conducerea orchestrei Operei Brașov, duminică seara, se va afla tot experimentatul dirijor Dorel Munteanu. Regia spectacolului, versiunea textului, concepția scenografică, mișcarea scenică și light-design-ul acestui spectacol poartă semnătura lui Alice Barb. Scenografia aparține Rodicăi Garștea. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.