„Liliacul” – regina operetei, pe scena Operei Brașov

Duminică, 14 decembrie 2014, la ora 18.30, tot în Sala Operei, va avea loc spectacolul cu opereta „Liliacul”, titlu emblematic pentru acest gen muzical. Compusă de Johann Strauss-fiul și libretiștii Karl Haffner și Richard Genee, după vodevilul intitulat „Le Reveillon”, de Henry Melhac și Ludovic Halevy, opereta „Liliacul”, supranumită „regina operetei vieneze” a fost reprezentată pentru prima dată la Theater an der Wien, în anul 1874. Sursa inițială de inspirație a fost farsa „închisoarea”, de dramaturgul german Julius Roderich Benedix.
Acțiunea se petrece la Viena, într-o noapte de Revelion. Doctorul Falke pregătește o farsă prietenului său Gabriel Eisenstein, intitulată „Răzbunarea liliacului”. în desfășurarea acesteia, Eisenstein se va îndrăgosti de propria sa soție, Rosalinda, deghizată într-o misterioasă contesă maghiară, se va împrieteni la balul prințului Orlovski cu directorul închisorii, unde trebuie să ispășească o pedeapsă de 8 zile, va flirta cu slujnica sa Adela, deghizată, la rândul ei, într-o artistă invitată la balul aceluiași prinț tânăr și bogat. Umorul și ritmul acestei geniale operete se desfășoară cu rapiditatea și cu energia degajată de explozia unei sticle de șampanie desfăcute într-o noapte de Revelion! în distribuție: Cristina Radu, Cosmin Marcovici, Lăcrămioara Schuller, Alina Ichim, Liviu Iftene, Adrian Mărcan, Mugurel Oancea, Dan Popescu, Asineta Răducan, Cristian Dicu. Invitata specială la balul prințului Orlovski va fi Daniela Vlădescu. Regia artistică este semnată de Alice Barb. Conducerea muzicală aparține maestrului Traian Ichim. își dau concursul orchestra, corul și baletul Operei Brașov. Dirijor cor: Ciprian Țuțu.

Duminică, 14 decembrie 2014, de la ora 17.00, înaintea spectacolului cu opereta „Liliacul”, în Foayer-ul Operei Brașov, are loc lansarea CD-ului de Crăciun intitulat „Christmas Feeling” al sopranei DANIELA VLĂDESCU. Albumul cuprinde muzică ușoară americană, de la Frank Sinatra și Nat King Cole, la muzică sacră a compozitorilor consacrați – G. Bizet, J.S. Bach, C. Franck –, dar și un colind românesc acapella.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.