„Liliacul” deschide șampania de Sărbători la Opera Brașov!

Vineri, 13 decembrie 2019 și duminică, 15 decembrie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov deschide șampania de Sărbători cu celebra operetă „Liliacul” de J. Strauss. Compusă de Johann Strauss-fiul și libretiștii Karl Haffner și Richard Genee, după vodevilul intitulat „Le Reveillon”, de Henry Melhac și Ludovic Halevy, opereta „Liliacul”, supranumită „regina operetei vieneze” a fost reprezentată pentru prima dată la Theater an der Wien, în anul 1874.
Acțiunea acestei operete se petrece la Viena, într-o noapte de Revelion. Doctorul Falke pregătește o farsă prietenului său Gabriel Eisenstein, intitulată „Răzbunarea liliacului”. în desfășurarea acesteia, Eisenstein se va îndrăgosti de propria sa soție, Rosalinda, deghizată într-o misterioasă contesă maghiară, se va împrieteni la balul prințului Orlovski cu directorul închisorii, unde trebuie să ispășească o pedeapsă de opt zile, va flirta cu slujnica sa Adela, travestită, la rândul ei, într-o artistă invitată la balul aceluiași prinț tânăr și bogat. Umorul și ritmul acestei geniale operete se desfășoară cu rapiditatea și cu energia degajată de explozia unei sticle de șampanie desfăcute într-o noapte de Revelion!

Distribuția (13 decembrie):
CRISTINA RADU – Rosalinda
COSMIN MARCOVICI (Opera Națională Română Iași) – Eisenstein
VALENTINA MĂRGĂRAȘ – Adela
MIHAI IRIMIA – Alfred
ADRIAN MĂRCAN – Falke
GABRIELA HAZARIAN – Prințul Orlovsky
ȘTEFAN SCHULLER – Blind
ALINA ICHIM – Ida
DAN POPESCU – Frank
LORAND CRISTIAN – Frosch
MARCEL ZĂNESCU – Ivan

Distribuția (15 decembrie):
ANA-MARIA DONOSE (Opera Națională Română Iași) – Rosalinda
COSMIN MARCOVICI (Opera Națională Română Iași) – Eisenstein
LĂCRĂMIOARA SCHULLER – Adela
LIVIU IFTENE – Alfred
ADRIAN MĂRCAN – Falke
ASINETA RĂDUCAN – Prințul Orlovsky
ȘTEFAN SCHULLER – Blind
ALINA ICHIM – Ida
DAN POPESCU – Frank
CRISTIAN DICU – Frosch
MARCEL ZĂNESCU – Ivan

Invitată la Balul Prințului Orlovski este îndrăgita soprană Daniela Vlădescu (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța). își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov.
La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim – lector universitar doctor la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” Brașov, iar regia artistică, versiunea textului, concepția scenografică, mișcarea scenică și light-design-ul acestui spectacol poartă semnătura lui Alice Barb. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Nermina Damian. Coregrafia „Dansul șoriceilor”: Dorin Coșeriu. Regie scenă: Marilena Aldea.

   Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral
 
în stagiunea 2019 – 2020, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Evenimente susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.