„Liliacul”, celebra operetă a lui Johann Strauss, la Opera Brașov

Duminică, 11 decembrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programată celebra operetă „Liliacul” de J. Strauss. Compusă de Johann Strauss-fiul și libretiștii Karl Haffner și Richard Genee, după vodevilul intitulat „Le Reveillon”, de Henry Melhac și Ludovic Halevy, opereta „Liliacul”, supranumită „regina operetei vieneze” a fost reprezentată pentru prima dată la Theater an der Wien, în anul 1874.
Acțiunea acestei operete se petrece la Viena, într-o noapte de Revelion. Doctorul Falke pregătește o farsă prietenului său Gabriel Eisenstein, intitulată „Răzbunarea liliacului”. în desfășurarea acesteia, Eisenstein se va îndrăgosti de propria sa soție, Rosalinda, deghizată într-o misterioasă contesă maghiară, se va împrieteni la balul prințului Orlovski cu directorul închisorii, unde trebuie să ispășească o pedeapsă de opt zile, va flirta cu slujnica sa Adela, travestită, la rândul ei, într-o artistă invitată la balul aceluiași prinț tânăr și bogat. Umorul și ritmul acestei geniale operete se desfășoară cu rapiditatea și cu energia degajată de explozia unei sticle de șampanie desfăcute într-o noapte de Revelion! în distribuție: Anda Pop, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași), Valentina Mărgăraș, Liviu Iftene, Adrian Mărcan, Gabriela Hazarian, Ștefan Schuller (debut), Cristina Rotundu, Dan Popescu, Cristian Dicu, Marcel Zănescu. Invitați la Balul Prințului Orlovski sunt binecunoscuții și apreciații soliști Daniela Vlădescu și Robert Nagy. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Dorel Munteanu, iar regia spectacolului, versiunea textului, concepția scenografică, mișcarea scenică și light-design-ul acestui spectacol poartă semnătura lui Alice Barb. Scenografia: Rodica Garștea. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei – Pentru aceste spectacole nu mai sunt bilete disponibile!

Informații la telefon 0268-419380. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Foto: InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.