„L’Heure d’Or de Paris“ – balet neoclasic la Opera Brașov

Duminică, 13 martie 2016, de la ora 17.00, în Sala Operei, este programat spectacolul de balet „L’Heure d’Or de Paris” (Ora de aur a Parisului), pe muzică de C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C. de Saint-Saëns și un colaj de chansonete franceze ale celebrilor cântăreți Edith Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand, interpretate live de soliști ai Operei Brașov și de invitata specială, îndrăgita soprană Daniela Vlădescu.
„L’Heure d’Or de Paris” este un spectacol de balet neoclasic, având libretul și coregrafia semnate de binecunoscutul balerin Horațiu Cherecheș de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, pe care îl veți putea urmări dansând pe scena Operei Brașov. Coregrafia spectacolului se bazează pe elemente de amploare tehnică, de perfecțiune estetică, de duet ale baletului clasic, de îmbinare inedită a mișcării și decorului, pe muzică cântată live.
„L’Heure d’Or de Paris” își propune „o conștientizare a năzuințelor fiecărui individ care își dorește tot mai mult de la sine însuși, prin depășirea propriilor limite, conștientizare corelată cu nevoia de evoluție spirituală”, așa cum afirmă Horațiu Cherecheș. Alături de acesta, invitați vor mai fi balerinii Sergiu Dan, Adrian Mihaiu, Mihai Pâslaru, tot de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța. Din distribuție mai fac parte balerinii Operei Brașov: Anca Branea, Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Mihaela Fărcășanu, Valentina Mirică, Miruna Moldoveanu, Alexandra Scriminț, Nicoleta Sasu, Liliana Țărâncă, Melania Condoiu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Dorin Mirea, Adrian Scriminț. Soliști vocali: Anda Pop, Cristina Radu, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Lorand Cristian. Asistent regie: Ramona Mezei. Scenografia spectacolului este semnată de Rodica Garștea.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Foto: Paul Tomescu

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.