„L’Heure d’Or de Paris”, spectacol de balet pe muzică franceză clasică și chansonete celebre

Sâmbătă, 13 iunie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vizionați spectacolul de balet „L’Heure d’Or de Paris”, pe muzica clasicilor francezi: C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C. de Saint-Saëns și pe un colaj de chansonete ale celebrilor cântăreți Edith Piaf, Charles Aznavour, Yves Montand, cântate „live” de soliștii Operei Brașov și invitata specială a acestui spectacol, îndrăgita soprană Daniela Vlădescu.
„L’Heure d’Or de Paris” este un spectacol de balet neoclasic, având libretul, coregrafia și regia semnate de binecunoscutul balerin Horațiu Cherecheș de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, care va fi și protagonist pe scena Operei Brașov. Coregrafia spectacolului se bazează pe elemente de amploare tehnică, de perfecțiune estetică, de duet ale baletului clasic, de îmbinare inedită a mișcării și decorului, pe muzică cântată live.
„L’Heure d’Or de Paris” își propune „o conștientizare a năzuințelor fiecărui individ care își dorește tot mai mult de la sine însuși, prin depășirea propriilor limite, conștientizare corelată cu nevoia de evoluție spirituală”, afirmă Horațiu Cherecheș. Alături de acesta, invitați vor mai fi balerinii Sergiu Dan, Adrian Mihaiu, Mihai Pâslaru, tot de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța. Din distribuția spectacolului, fac parte balerinii Operei Brașov: Anca Branea, Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Mihaela Fărcășanu, Miruna Moldoveanu, Alexandra Scriminț, Nicoleta Sasu, Genoveva Breaz, Liliana Țărâncă, Adriana Simion, Melania Condoiu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Dorin Mirea, Mihai Uță, Adrian Scriminț.
Chansonetele vor fi interpretate de soliștii Operei Brașov, Anda Pop, Cristina Radu, Mihai Irimia, Lorand Cristian, împreună cu Daniela Vlădescu.
Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Scenografia: Rodica Garștea.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: Paul Tomescu

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.