„Les Petits Riens”, singurul balet compus de Mozart, pe scena operei Brașov

Duminică, 14 februarie 2016, de la ora 17.00, în Sala Operei, este rândul baletului să își facă apariția în programul Festivalului W.A. Mozart: „Les petits riens” (Micile nimicuri), singurul balet compus de Wolfgang Amadeus Mozart, creat la Academia Regală de Muzică din Paris la 11 iunie 1778.

Pe vremea când Mozart locuia la Paris, Jean-Georges Noverre l-a rugat să compună muzica pentru un balet gândit de el în 1767, la Viena. Baletul a fost dansat ca interludiu al operei Le finte gemelle, de Niccolò Piccinni. Opera a fost un eșec și după patru reprezentații nu s-a mai jucat. Deși muzica baletului a fost bine primită, lui Mozart nu i s-a dat credit pentru ea, fiind, la acea vreme, foarte puțin cunoscut la Paris.

Multă vreme s-a crezut că partitura baletului a fost pierdută, dar a fost descoperită în arhivele Operei pariziene, la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de atunci a intrat atât în repertoriul de balet, cât și în cel clasic.

La Opera Brașov, acest spectacol a fost prezentat în premieră anul trecut, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional Mozart. Coregrafia și regia sunt semnate de Nermina Damian și Edina Papo (Teatrul Național din Sarajevo), asistent coregrafie: Ramona Mezei. Scenografia și costumele sunt create de Rodica Garștea. în dsitribuție: Cristina Rotundu, Iulia Coșeriu, Miruna Moldoveanu (debut), Anca Branea, Meda Enăcache, Mihaela Fărcășanu, Adriana Simion, Adrian Scriminț, Genoveva Breaz, Dorin Mirea, Matei Rada, Diana Drăgan, Melania Condoiu, Nicoleta Sasu, Alexandra Scriminț, Liliana Țărâncă, Valentina Mirică.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care mai sunt bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.