„Lacul lebedelor”, spectacol extraordinar de balet

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019, ediția a XVII-a, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța prezintă spectacolul „Lacul lebedelor”, balet pe muzică de P.I. Ceaikovski.
Libretul baletului este unul dintre cele mai cunoscute și a fost pus în scenă pentru prima dată în 1877 în Moscova la renumitul Teatru Bolșoi, coregraf fiind Julius Reisinger, având ca sursă de inspirație o veche legendă rusă (după alții, o legendă germană, dacă judecăm după numele personajelor principale: Siegfried, Odette – Odillia, Rotbart ș.a.) și a corespuns pretențiilor compozitorului rus. Paradoxal nu a fost primit foarte bine pe moment. Totuși, în 15 ianuarie 1895, cu o nouă coregrafie realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov a avut un succes enorm la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.
Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, se poate întâlni în basmele mai multor popoare.
Coregrafia acestui spectacol este semnată de Mihai Babușka, după L. Ivanov – M. Petipa. Scenografia: Adriana Urmuzescu. Asistent coregrafie: Monica Cherecheș.

Distribuția:
Odette – Odile: MAYU TAKAHASHI (Japonia)
Prințul Siegfried: DOUGLAS STEWART CALLUM (Australia)
Rothbart: RYAN BROWN (Anglia)
Regina-Mamă: CECILIA URSUL
Prietenii prințului: DAIA KASHIWABA (Japonia), KEITO SHIMOMURA (Japonia)
Pas de trois: MIZUKI KUBOTA (Japonia), YURIA SOETA (Japonia), DAIA KASHIWABA (Japonia), KEITO SHIMOMURA (Japonia)
Wolfganng: GELU RâPĂ
Lebede mari: IRENE TOMASSETTI (Italia), ANDRADA ION
Lebede mici: MIZUKI KUBOTA (Japonia), CĂTĂLINA ILIESCU, SAKI GODA (Japonia), YURIA SOETA (Japonia)
Dans spaniol: OANA DINCĂ, YURIA SOETA (Japonia), MIHAI PâSLARU, DAIA KASHIWABA (Japonia)
Mazurka: MEGUMI HIGUCHI (Japonia), ANDRADA ION, PETRONELA IORDACHE, DORINA PĂTRAȘ, BOGDAN BîRSĂNESCU, MARIAN BASARABEANU, ȘTEFAN RĂUȚ, SORIN GâLCĂ
Mirese: LAIMA COSTA, CĂTĂLINA ILIESCU, IRENE TOMASSETTI (Italia), IGUACEL SANCHEZ (Spania)
Dans rus: KEITO SHIMOMURA (Japonia), KEITA KAMIJO (Japonia)

   Preț bilete: 55 lei – în sală; 45 lei – la balcon lateral (Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!)

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Eveniment susținut cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Sponsori: KRONOSPAN, Apa minerală ZIZIN

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.