„La Cenerentola”, opera lui G. Rossini, pe scena Operei Brașov

Vineri, 15 mai 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov prezintă spectacolul cu opera „Cenușăreasa” de Gioacchino Rossini. „Cenușăreasa” a fost prezentată pentru prima dată la Roma în Teatro Valle, în anul 1817. Inspirați de celebra poveste a lui Charles Perrault, Rossini și libretistul Jacopo Ferretti au creat o poveste muzicală ce îmbină deopotrivă lirismul, comedia și virtuozitatea vocală specific stilului rossinian. Libretul a fost creat în 22 de zile, iar muzica în doar 24 de zile, acest mod rapid de a compune demonstrând, ca și în opera „Bărbierul din Sevilla”, geniul și deosebita inventivitate muzicală a lui Rossini. Prima reprezentație nu a avut mare succes la public. Rossini a avut răbdare, știind că vitalitatea partiturii va cuceri mai târziu ascultătorii. Rolurile fiind extreme de bine conturate păstrează, în general, linia personajelor propuse de Perrault. Mama vitregă și surorile au un puternic caracter comic, subliniat evident în scriitura muzicală. Ariile personajelor principale sunt ample, cu melodii inspirate, iar scenele de ansamblu ale finalurilor de act sunt deosebit de complexe, dar fermecătoare totodată, create în binecunoscutul stil rossinian. în distribuție, soliștii: Carmen Topciu, Mihai Irimia, Adrian Mărcan, Petru Burcă (invitat de la Opera Națională Cluj), Valentina Mărgăraș, Sonia Hazarian, Marian Rește. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Dorel Munteanu. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.