„La Cenerentola” încheie luna martie la Opera Brașov

Duminică, 27 martie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să urmăriți spectacolul cu opera „La Cenerentola” (Cenușăreasa) de G. Rossini. „Cenușăreasa” a fost prezentată pentru prima dată la Roma în Teatro Valle, în anul 1817. Inspirați de celebra poveste a lui Charles Perrault, Rossini și libretistul Jacopo Ferretti au creat o poveste muzicală ce îmbină deopotrivă lirismul, comedia și virtuozitatea vocală specific stilului rossinian. Libretul a fost creat în 22 de zile, iar muzica în doar 24 de zile, acest mod rapid de a compune demonstrând, ca și în opera „Bărbierul din Sevilla”, geniul și deosebita inventivitate muzicală a lui Rossini. Rolurile sunt foarte bine conturate și păstrează, în general, linia personajelor propuse de Perrault. Mama vitregă și surorile au un puternic caracter comic, subliniat evident în scriitura muzicală. Ariile personajelor principale sunt ample, cu melodii inspirate, iar scenele de ansamblu ale finalurilor de act sunt deosebit de complexe, dar fermecătoare totodată, create în binecunoscutul stil rossinian. în distribuție, soliștii: Asineta Răducan (Angelina), Mihai Irimia (Don Ramiro), Valentin Marele (Dandini), Ștefan Schuller (Don Magnifico), Lăcrămioara Schuller (Clorinda), Sonia Hazarian (Tisbe), Marian Rește (Alidoro). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Adrian Morar (Cluj-Napoca), iar regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.