„Izvoare ale Romanței”, la Opera Brașov

     Opera Brașov, în parteneriat cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, vă invită luni, 14 decembrie 2020, de la ora 16.00, să urmăriți, în transmisiune directă, concertul extraordinar „Izvoare ale Romanței”. Evenimentul face parte din Programul Național cu același titlu, desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în cadrul căruia, în perioada 10 noiembrie – 15 decembrie 2020, sunt organizate concerte de romanță în mari orașe din România și Republica Moldova, pentru a celebra acest gen muzical de patrimoniu al culturii naționale. La acestea participă laureați ai Festivalului Național „Crizantema de aur” de la Târgoviște, alături de prestigioși interpreți de romanțe din fiecare zonă istorică a țării.

     Deschiderea oficială a Programului a avut loc, la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, în cadrul Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”, ediția a 53-a, iar concertul de la Brașov este cel de-al patrulea din această serie.

     în cadrul acestui concert, îi vom putea asculta pe artiștii Operei Brașov: Anda Pop, Maria Catrina, Liviu Iftene și Lorand Cristian, alături de Alina Mavrodin Vasiliu, o personalitate notorie a muzicii ușoare românești, care, din anul 2016, este și director artistic al longevivului Festival Național „Crizantema de aur” de la Târgoviște. Ei vor fi acompaniați la pian, de Sena Ducariu și la vioară, de Cătălin Floroiu, instrumentiști ai Operei Brașov.

     Evenimentul este asociat Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur” și va fi transmis online, în direct, pe paginile de Facebook ale Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și a Operei Brașov.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.