Țara Surâsului

Sâmbătă, 15 mai 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov vă invită în sala de spectacole din strada Bisericii Române nr. 51 pentru a urmări opereta „Țara Surâsului” de Franz Lehár! După șapte luni, în care am fost nevoiți să stăm, fizic, departe de Dumneavoastră, dragi spectatori, iată că ne vom putea revedea, cu multă bucurie, emoție, dor și nerăbdare! Premiera absolută a acestei lucrări a avut loc la Viena, în 1923, cu denumirea „Jacheta aurie”, iar în 1929, la Berlin, spectacolul s-a jucat cu titlul „Țara Surâsului”. La Opera Brașov, acest titlu a fost repus în scenă în 2014, în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet.
în saloanele feldmareșalului Lichtenfels este sărbătorită, cu mult fast, fiica sa, Lisa, pentru câștigarea marelui premiu la concursul de echitație. Prințul Sou-Chong al Țării Surâsului vine la Viena să își prezinte și el omagiile. între Lisa și Sou-Chong s-a înfiripat de mult o dragoste, încă nemărturisită. Rechemarea urgentă a prințului în țara sa precipită lucrurile. Fericirea unei iubiri împărtășite o va face pe Lisa să ignore toate avertismentele și, împotriva conveniențelor, se va căsători cu Sou-Chong și-l va urma în țara lui. în îndepărtata Țară a Surâsului ea va descoperi curând însă că Sou-Chong, cu toată dragostea pe care i-o poartă, nu poate depăși regulile unei mentalități milenare. Cu inima frântă, ca dovadă supremă a dragostei sale, Lisa îi va reda prințului libertatea, părăsindu-l, pentru a se reîntoarce în Europa. Este una dintre foarte puținele operete în care deznodământul nu are happy-end, ideea transmisă spectatorului fiind aceea că, uneori, două lumi diferite pot coexista până la un anumit prag.

Distribuția:
Lisa – Cristina Coatu
Sou-Chong – Liviu Iftene
Micuța Mi – Corina Klein
Gustav – Mugurel Oancea
Thondup – Lorand Cristian
Ferdinand Lichtenfels – Ștefan Schuller (debut)
Eunucul șef – Simona Manole (debut)
D-na Hardegg – Mariana Tomescu
Generalul – Paul Tomescu
Consulul – Dorin Iuga  
Valetul – Mihai Burlacu

Patru prietene: Alina Ichim, Mihaela Marele, Anca Panait, Geanina Tomescu

Soliști balet: Mihaela Pop, Dorin Mirea

Patru mirese: Diana Drăgan, Miruna Moldoveanu, Nicoleta Sasu-Galian, Raluca Șut 

își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Tiberius Simu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Corina Dumitrescu. Asistent regie: Asineta Răducan. Asistent coregrafie: Meda Enăcache. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Instructor arte marțiale: Adrian Silivestru. Regie scenă: Dan Antipa.

   Preț bilete: 30 lei – Categorie: Acces general

BILETE ONLINE

Biletele pentru spectacolul cu opereta „Țara Surâsului” de Fr. Lehár se pun în vânzare de miercuri, 12 mai 2021, atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

în stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Eveniment susținut cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.