Invitație de week-end: „Bărbierul din Sevilla”

Sâmbătă, 7 mai 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vizionați opera comică, în două acte, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini. Rossini a compus această lucrare în numai două săptămâni, pe când avea 26 de ani, devenind un reper al bel canto-ului. Inițial, titlul a fost „Almaviva, o sia L’inutile precauzione”, ales din acest motiv pentru că un alt mare compozitor al vremii, G. Paisiello, a compus o operă cu titlul „Bărbierul din Sevilla”, după una dintre nuvelele lui Beaumarchais din care s-a inspirat, ulterior, și Rossini. Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma și, de-a lungul timpului, și-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului și o producție foarte îndrăgită. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare. Montarea de la Opera Brașov se bucură, de anul trecut, de decoruri și costume noi, realizate de scenografa Rodica Garștea.
în distribuție: Asineta Răducan (Rosina), Cosmin Marcovici – invitat de la Opera Națională Română Iași (Contele Almaviva), Adrian Mărcan (Figaro), Marian Rește (Don Bartolo), Dan Popescu (Don Basilio), Cristina Roșu (Berta), Nicolae Zaharia (Fiorello/Ofițerul), Aurel Aron (Notarul), Cristian Dicu (Ambroggio). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu (București), iar regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marți (3 mai) – Vineri (6 mai) 10 – 17 și sâmbătă, cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.