Invitație de nerefuzat la „Bal mascat” de G. Verdi!

Sâmbătă, 28 aprilie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, săptămâna se încheie cu spectacolul de operă „Bal mascat” de G. Verdi, cea mai nouă premieră a Operei Brașov – montată anul trecut, în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet.
Premiera absolută a lucrării a avut loc la Teatro Apollo din Roma, în ziua de 17 februarie 1859, bucurându-se de un succes imediat. A fost reluată pe 11 februarie 1861, la New York și pe 15 iunie în același an, în Marea Britanie. Opera beneficiază de libretul scris de Antonio Somma, după „Gustave III ou Le bal masqué” a dramaturgului francez Eugène Scribe. Până a fi prezentată publicului, lucrarea și titlul acesteia au suferit numeroase transformări datorate cenzurii. De aceea, acțiunea din „Bal mascat” a fost plasată în Bostonul secolului al XVII-lea și are la bază povestea asasinării Regelui Gustav III al Suediei. Pe lângă calitățile componistice deosebite, opera înfățișează personaje foarte puternice, bine echilibrate și conturate: Riccardo, conte de Warwick și guvernatorul Bostonului, Renato, prietenul său și, în același timp, secretarul personal, și Amelia, soția celui din urmă, prinsă între iubirile celor doi bărbați. De asemenea, una dintre cele mai importante figure ale operei este ghicitoarea Ulrica, cea care va conduce spre finalul dramatic. Povestea medievală expusă este plină de pasiune și intrigi, în care onoarea și prietenia sunt percepute ca fiind sacre, triunghiurile amoroase sunt cele mai dureroase tabuuri, iar trădarea, cu sau fără mască, se plătește scump.
în ciuda finalului său tragic, opera are multe momente foarte reușite, de combinare armonioasă a sublimului și ironiei, un amestec de tragism și comedie care i-a făcut pe mulți critici de specialitate să o eticheteze ca „shakespeariană”.
în distribuție: Anda Pop – Amelia, Liviu Iftene (debut) – Riccardo, Alexandru Aghenie – Renato, Corina Klein – Oscar, Cristina Roșu – Ulrica, Marian Rește – Samuel, Lorand Cristian – Silvano, Dan Popescu – Tom, Claudiu Bugnar – Judecătorul, Florin Grama – Servitorul Ameliei. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Corinna Boskovsky (Austria). Scenografia poartă semnătura Rodicăi Garștea. Dirijor cor: Leonard Boga. Mișcarea scenică: Alexandru Fotescu.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

în stagiunea 2017 – 2018, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Opera Brașov, în colaborare cu unicul operator de pe raza municipiului Brașov care efectuează serviciul public de transport local de călători – RAT Brașov, oferă, în premieră, o surpriză brașovenilor: zece bilete gratuite la acest spectacol („Bal mascat”, operă de G. Verdi de sâmbătă, 28 aprilie 2018, ora 18.30, Sala Operei). Acestea vor fi acordate în pachet de câte două joi, 26 aprilie 2018, între orele 8.30 și 12, la capătul de linie Livada Poștei, în condițiile stabilite de RAT Brașov. 

                                                                                                                                          Partener eveniment: RAT Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.