Închiderea stagiunii 2013-2014: TRAVIATA – Spectacol extraordinar

Operă de G. Verdi

Sâmbătă, 28 Iunie 2014, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: GIUSEPPE CARANNANTE (Italia)
Regia: DUMITRU TĂBĂCARU
Asistent regie: VALENTINA MĂRGĂRAȘ
Scenografia: RODICA GARȘTEA
Coregrafia: NERMINA DAMIAN
Dirijor cor: CIPRIAN ȚUȚU

Opera Brașov încheie stagiune 2013 – 2014 cu spectacolul extraordinar: „Traviata” de G. Verdi, într-o distribuție excepțională. în rolurile principale, invitații: Aurelia Florian, Cristian Mogoșan (Opera Națională Cluj), Lucian Petrean, alături de soliștii Operei Brașov: Carmen Topciu, Sonia Hazarian, Mugurel Oancea (debut), Cristian Fieraru, Paul Tomescu, Marian Rește, Dan Ionescu, Irinel Felea și soliștii de balet: Iulia Coșeriu și Dorin Mirea.

Socotită „noua Violetta Valery”, soprana brașoveancă Aurelia Florian repurtează succes după succes pe marile scene internaționale, nu mai departe de sfârșitul lunii aprilie, înlocuind-o, în ultimul moment, pe Sonia Yoncheva în „Traviata” la München și primind ovațiile publicului și critici extrem de favorabile. I-a avut alături, ca parteneri, pe celebrii Rolando Villazón și Leo Nucci. în stagiunea 2014 – 2015, la Israeli Opera din Tel Aviv, va fi distribuită, alături de Angela Gheorghiu, în rolul Magda din premiera „La Rondine” de G. Puccini, în care va cânta și un alt brașovean, tenorul Marius Brenciu.
Publicul brașovean l-a putut asculta și vedea pe tenorul Cristian Mogoșan, recent, interpretând, cu mare succes, rolul Canio din „Paiațe” de R. Leoncavallo. Este câștigătorul Premiului I la Concursul Internațional de Interpretare Vocală „Hariclea Darclée” – Brăila (2010) și al aceluiași Premiu I la Concursul Internațional de Interpretare Vocală „Sabin Drăgoi” (2011). Din partea revistei VIP, primește, în 2012, distincția de Cel mai bun interpret de operă și, anul următor, Cea mai bună voce masculină de operă în cadrul primei Gale de Operă de la Iași (2013).
La Opera Brașov, baritonul Lucian Petrean a cântat în rolurile principale din „Tosca” de G. Puccini, „Il Trovatore” și „Rigoletto” de G. Verdi și „Paiațe” de R. Leoncavallo, fiind foarte îndrăgit de publicul meloman. A jucat, de asemenea, în cea mai recentă premieră, neconvenționala producție„Rigoletto” de G. Verdi, în regia lui Stephen Barlow, de la Opera Națională București.

Libretul operei „Traviata”: Francesco Maria Piave, după romanul „Dama cu camelii” de Al. Dumas fiul. Premiera operei: 6 martie 1853, Teatrul „La Fenice” din Veneția. La Opera Brașov, „Traviata” a fost interpretată, în premieră, în anul 1958.
„Premiera din seara trecută a fost un eșec. E vina mea sau a soliștilor? Timpul va decide”, nota însuși Verdi după premiera operei de la Veneția. Dar iată că „Traviata” a trecut testul vremii, devenind, cu siguranță, cea mai iubită și una din cele mai cântate opere din lume.

Corul, Orchestra și Baletul Operei Brașov

   Preț bilete: 40 lei; 30 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și sâmbătă, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.