In Memoriam – MIRELA ZAFIRI

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012, ora18.30, Sala Operei

Colegii din Opera Brașov aduc un ultim omagiu regretatei soprane MIRELA ZAFIRI, în cadrul unui recital.
Vor fi prezenți: familia Mirelei Zafiri, Georgeta Stoleriu – profesorul ei de canto din București, Stela Drăgulin – decanul Facultății de Muzică Brașov.

In Memoriam – Mirela Zafiri

Numele tău: MI-RE-LA – note vesele zburdând pe portativele sufletelor noastre.
ZAFIRI… venind poate de la “ZEFIR”… adiere caldă de vânt lin de primăvară, așa cum ți-a fost trecerea, așa cum ți-a fost eleganta-ți apariție pe scenă.
Mi-Re-La ZAFIRI – câtă melodie în numele tău! Ce muzică rostită, ce sunete Dumnezeiești – clape de pian, corzi de vioară, harpă fermecată!
„Adio, Mirela!” – au șoptit îndurerați colegii tăi din Operă când clopotul le-a dat vestea–durere .
„îți mulțumim, Mirela!”- au șoptit din nou colegii tăi de la Operă.
Cântul tău, zâmbetul tău terminând întotdeauna într-un râs vesel de copil, ne vor însoți și astăzi și mâine… mereu.
TU, Mirela, în sălile de repetiție, TU, Mirela, pe culoarele Operei, dar mai ales TU, Mirela pe scenă, ne-ai lăsat amintiri care ne fac mai buni, mai frumoși, mai bogați. Cu toții știm însă… că vom fi mai triști fără tine!
O umbră neagră așterne doliu pe Pământ. O stea a ales… sau a fost aleasă… să strălucească de sus. în lumina ei, noi, cei de aici de jos, ne ștergem, neputincioși, lacrimi de durere, lacrimi de dor de… Mirela Zafiri!
Moartea firească, dar mereu nedreaptă, așterne din nou durerea. Și totuși… este ceva de spus despre „nespaima” de moarte: „Nu-mi este frică, moarte, de tine! îmi este decât milă! O milă imensă, îmi este de tine! Că tu nu ai mamă care să-ți moară! Și nici copii, vreodată nu ai pierdut! Tu n-ai plâns niciodată… și niciodată n-ai râs! Neagră și hâdă nicicând, NIMENI PENTRU TINE NU A CâNTAT!”.

Intrarea la acest recital este liberă.

Text: Cornelia Petre

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.