Impresionanta „Tosca”, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul cu opera „Tosca” de G. Puccini. Libretul a fost scris de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victor Sardou. Piesa de teatru a fost montată la Paris în anul 1887 și a fost vizionată de Giacomo Puccini în același an la Milano. Rolul titular a fost interpretat de celebra actriță Sarah Bernhardt. Impresionat de subiectul dramatic, Puccini compune opera Tosca în anul 1899, după o colaborare furtunoasă cu cei doi libretiști și cu editorul Giulio Ricordi. Premiera operei a avut loc pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi” din Roma. în rolul titular a evoluat soprana româncă Hariclea Darclée, pentru care compozitorul a compus, în mod special, la rugămintea artistei, aria Vissi d´arte… devenită astăzi una dintre cele mai îndrăgite arii de operă.
Montarea de pe scena Operei Brașov a operei Tosca a fost realizată, în 2013, de regizorul italian Matteo Mazzoni, împreună cu scenografa Rodica Garștea. Invitații speciali ai spectacolului de sâmbătă sunt tenorul mexican Hector Lopez, cel care a cucerit publicul brașovean în reprezentațiile cu „Il Tabarro” și baritonul Lucian Petrean, pe care l-ați revăzut, pe 11 septembrie, în rolul Giorgio Germont din „Traviata”.
Distribuția: Ioana Mărgărit (Floria Tosca), Hector Lopez (Mario Cavaradossi) – Opera Națională Cluj-Napoca, Lucian Petrean (Scarpia), Marian Rește (Angelotti), Lorand Cristian (Sacristanul), Nicolae Zaharia (Sciarrone), Mugurel Oancea (Spoletta), Irinel Felea (Temnicerul), Mariana Lazăr (Pastorul), Diana Drăgan (Statuia), alături de corul și orchestra Operei. Conducerea muzicală va aparține maestrului Adrian Morar, de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Alături de ei, artiștii din Corul de Copii UNISON (R), condus de dirijorul și managerul general George Dumitrașcu. Asistent regie: Asineta Răducan. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. Regia tehnică: Marilena Aldea.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Evenimentul se desfășoară sub egida „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii – Oraș Candidat”, demers pe care Opera Brașov îl susține.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.