IL TROVATORE (TRUBADURUL)

Operă de G. Verdi

Sâmbătă, 22 Martie 2014, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: Traian Ichim
Regia: Anda Tabacaru Hogea
Scenografia: Rodica Garștea
Miscarea scenica: Nermina Damian
Dirijor cor: Ciprian Țuțu
Instructor de lupte: Bogdan Bălășcău

Distribuția:
Cosmin Marcovici (Manrico), Ioana Mărgărit (debut Leonora), Lucian Petrean (Contele de Luna), Gabriela Hazarian (debut Azucena), Marian Rește (Ferrando), Maria Petcu-Catrina (Ines), Claudiu Bugnar (Ruiz)

Corul și Orchestra Operei Brașov

Dramă în patru acte. Libret: Salvatore Cammarano, după tragedia lui Antonio Garcia Gutierrez. Premiera: 19 ianuarie 1853 la Roma, Teatrul Apollo. Premiera de la Opera Brașov: noiembrie 2013.
„Trubadurul”, cea de-a doua operă din trilogia verdiană numită și „trilogia populară” („Rigoletto”, „Il Trovatore”, „Traviata”) continuă să impresioneze publicul din marile săli de operă ale lumii și astăzi, la fel ca în trecerea celor 160 de ani de la premieră.
Cu o echipă atât de valoroasă a artiștilor și mentorilor săi, cu un regizor renumit ANDA TABACARU HOGEA, un dirijor încercat de multe alte premiere – TRAIAN ICHIM, Opera Brasov înscrie în repertoriul său „Trubadurul”, reușind încă o dată să urce multe trepte pe scara valorilor naționale și internaționale.
„Iubire și sânge” în „Trubadurul”, am putea rezuma în doar două cuvinte, acțiunea acestui celebru titlu, o adevărată dramă a secolului XV dar și cea mai romantică dintre operele maestrului.
Lucrarea cuprinde, pe de o parte, o viziune sângeroasă, războinică iar pe de altă parte, una poetică, luminoasă.
Personajul central, Azucena, o eroină controversată, roasă de dorința de răzbunare dar în același timp, mamă iubitoare pentru acel care nici măcar nu îi este fiu, stă în fața unui trio (Leonora, Manrico, De Luna), personaje visătoare, iubitoare, deși aflate într-o lume sumbră, neprietenoasă, o lume plină de lupte și răzbunări. Cei doi tineri, Manrico și De Luna, o iubesc cu ardoare pe Leonora. Ei se confruntă continuu pentru ea. Manrico reușește totuși împins de o forță supranaturală să își cruțe rivalul în duel.
Lumini și umbre, violență dusă la paroxism dar și spirit de sacrificiu dus la jertfa supremă…
Iată cu ce invită artiștii Operei Brașov, publicul devenit, pe bună dreptate, mai iubitor, mai pretențios, mai valoros.
Povestea de un romantism de-a dreptul sfâșietor, fapte, trăiri, sentimente de iubire și răzbunare, lacrimi și suspans magistral ilustrate pe o scenă de operă… intens trăite într-o sală de Operă, grație artiștilor Operei Brașov, toate… sâmbătă, 22 martie 2014, începând cu orele 18.30.

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

* Spectacolul se joacă cu casa închisă!

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.