„Il Trovatore” și lansare de carte, sâmbătă, la Opera Brașov

Sâmbătă, 21 martie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, va avea loc spectacolul cu opera IL TROVATORE de Giuseppe Verdi, reprezentație integrată în cadrul manifestărilor culturale ale Târgului Internațional de Carte și Muzică, Brașov 2015, ediția a XII-a. 
Subiectul operei a fost inspirat de tragedia spaniolă „El trovator” creată după o poveste reală de scriitorul Anton Garcia Guttierez. Compozitorul Giuseppe Verdi și libretistul Salvatore Cammarano au creat o operă în care se confruntă cele mai puternice stări sufletești generate de gelozie, răzbunare, orgoliu, iubire, trădare, curaj. Suflul romantic al operei domină toate cele patru acte ale creației verdiene. Premiera absolută a avut loc la Teatro Apollo din Roma, în anul 1853. în distribuția spectacolului de sâmbătă: Cristian Bălășescu (Opera Națională Timișoara), Cristina Radu, Adrian Mărcan, Carmen Topciu, Marian Rește, Sonia Hazarian, Claudiu Bugnar. Conducerea muzicală îi va aparține maestrului Giuseppe Carannante (Italia). Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru-Hogea, iar scenografia de Rodica Garștea. Instructor lupte: Bogdan Bălășcău. Dirijor cor: Ciprian Țuțu.
în prima pauză a spectacolului „Il Trovatore” va avea loc, în Foayer-ul Operei Brașov, lansarea cărții „Drumul de la dramaturgia muzicală la spectacolul de operă – repere în creația wagneriană și verdiană” a regizoarei Anda Tabacaru-Hogea. Prezintă soprana Cristina Radu, doctor în muzică. Lansarea este integrată în programul aceluiași Târgul Internațional de Carte și Muzică de la Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.