GISELLE

Balet pe muzică de A. Adam

Sâmbătă, 14 Iunie 2014, ora 18.30, Sala Operei Brașov

Coregrafia după varianta clasică: IOAN DORIN COȘERIU
Scenografia: RODICA GARȘTEA

O poveste romantică în pași de dans cu prim-balerini de la Opera Națională Chișinău: CRISTINA TERENTIEV, ALEXEI TERENTIEV și ANATOLIE USTINOV; Mayura Misawa (Japonia); Claudiu Buldan și Mircea Munteanu (Teatrul de Balet Sibiu), alături de Baletul Operei Brașov: Anca Branea, Iulia Coșeriu, Dorin Mirea, Dorin Coșeriu, Nermina Damian, Ramona Mezei, Diana Drăgan, Melania Condoiu, Nicoleta Sasu, Mihaela Fărcășanu, Alexandra Scriminț, Cristina Rotundu, Nicoleta Rionesei, Miruna Moldoveanu, Meda Enăcache, Adrian Scriminț, Mihai Uță, Liliana Țărâncă, Genoveva Breaz, Adriana Simion.
Capodoperă a baletului clasic, aparținând stilului supranumit „baletul alb”, „Giselle” reunește armonios muzica, dansul și pantomima.
„Giselle” – celebrul balet al lui Adolphe Adam, punct de convergență a căutărilor din lumea baletului anilor 1840, și-a însușit personaje și teme expresive, de o mare forță emotivă, care sustrag spectatorul din cotidian, eliberându-l din sentimentul atât de dureros al singurătății și disperării de care, uneori, mulți dintre noi suntem dominați.
„Giselle” poate fi considerat un punct culminant al Romantismului, care zugrăvește în pași de dans, viața adevarată a omului cu gândurile și visurile lui, de la bucuria de a trăi până la melancolie și deziluzie.
Personaje de poveste din suita regală, Prințul Albert îndrăgostit de frumoasa și delicata Giselle – fiica unei familii sărace, care îl iubește, la rândul ei, pe Albert, o frumoasă și adevărată poveste de dragoste „spusă” într-un avântat și expuberant dans al vieții. Jurăminte de dragoste, gelozii, iubiri imposibile, iubiri trădate, suferințe, deziluzii… toate exprimate în plutiri de vis… într-un dans impresionant, pe scena Operei Brașov.

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și sâmbătă, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.