„Giselle” – spectacol caritabil

Balet pe muzică de Adolphe Adam

Sâmbătă, 15 Iunie 2013, ora 18.30, Sala Operei

– Spectacol caritabil oferit de Opera Brașov în beneficiul Asociației „Copiii de Cristal” –

Dirijor: CRISTIAN SANDU
Coregrafia după varianta clasică: IOAN DORIN COȘERIU
Scenografia: RODICA GARȘTEA

Poveste romantică, în pași de dans pe muzică „live”- Orchestra Operei Brașov, dansatori de la Opera Națională Chișinău: Cristina și Alexei Terentiev, balerini de la Opera Brasov și din Cluj, sunt punctele principale scrise pe invitația la OPERĂ din 15 IUNIE 2013.

Capodoperă a baletului clasic aparținând stilului supranumit „baletul alb”, „Giselle” reunește armonios muzica, dansul și pantomima. „Giselle” – celebrul balet al lui Adolphe Adam, punct de convergență a căutărilor din lumea baletului anilor 1840, și-a însușit personaje și teme corespunzătoare, expresive, de o mare forță emotivă, care sustrag spectatorul din cotidian, eliberându-l din sentimentul atât de dureros al singurătății și disperării de care uneori mulți dintre noi suntem dominați.
„Giselle” poate fi considerat un punct culminant al romantismului care zugrăvește în pași de dans, viața adevarată a omului cu gândurile și visurile lui, bucuria de a trăi până la melancolie și deziluzie.
„Giselle”, spectacolul din sâmbăta aceasta, este unul special și prin distribuție. Vor participa, alături de soliștii balerini ai Operei Brașov, Cristina și Alexei Terentiev – prim-soliști balerini de la Opera Națională din Chișinau educați la exigenta și prețioasa școală de balet rusă, precum și Mayura Misawa din Japonia.

ANSAMBLUL DE BALET și ORCHESTRA OPEREI BRAȘOV

Text prezentare: Cornelia Petre

Invitații cu preț unic: 20 lei

Invitațiile se pot procura de la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.