„Fiica regimentului”, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, va fi prezentat spectacolul cu opera comică „Fiica regimentului” de Gaetano Donizetti, pe un libret scris în limba franceză de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Jean-François Bayard. Premiera a avut loc pe 11 februarie 1840, la Opera Comică din Paris. A fost prima operă compusă de Donizetti (între anii 1838 – 1840, pe vremea când locuia la Paris), având un libret francez. „Fiica regimentului” a cunoscut un succes imediat, în parte și datorită celebrei arii de tenor „Ah! mes amis, quel jour de fête!”, de o deosebită virtuozitate vocală. Ulterior, această operă a fost adaptată în italiană, conform cerințelor publicului de la acea vreme. Acțiunea se petrece în timpul războaielor napoleoniene, în Tyrol-ul elvețian. Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Cristian Mihăilescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. în distribuție: Nicoleta Chirilă, Liviu Iftene, Cristian Fieraru, Asineta Răducan, Dan Popescu, Marian Rește, Sonia Hazarian, Claudiu Bugnar, Diana Drăgan. Participă corul și orchestra Operei Brașov. Dirijor cor: Ciprian Țuțu.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.