„Fiica regimentului”, bijuterie a belcanto-ului, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la spectacolul cu opera comică „Fiica regimentului” de Gaetano Donizetti, pe un libret scris în limba franceză de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Jean-François Bayard. Premiera a avut loc pe 11 februarie 1840, la Opera Comică din Paris. A fost prima operă compusă de Donizetti (între anii 1838 – 1840, pe vremea când locuia la Paris), având un libret francez. „Fiica regimentului” a cunoscut un succes imediat, în parte și datorită celebrei arii de tenor „Ah! mes amis, quel jour de fête!”, de o deosebită virtuozitate vocală. Luciano Pavarotti a cunoscut consacrarea deplină în 1972, pe scena Metropolitan Opera din New York. Atunci, îndrăgitul tenor a fost rechemat la rampă de 17 ori după ce a interpretat această arie!
Ulterior, opera a fost adaptată în italiană, conform cerințelor publicului de la acea vreme. Acțiunea se petrece în timpul războaielor napoleoniene, în Tyrol-ul elvețian. Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Cristian Mihăilescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. în distribuție: Valentina Mărgăraș (Maria), Liviu Iftene (Tonio), Lorand Cristian (Sulpizio), Carmen Topciu (Marchiza de Birkenfeld), Dan Popescu (Hortensio), Marian Rește (Caporalul), Sonia Hazarian (Ducesa), Diana Drăgan (Profesoara de dans), Claudiu Bugnar (Un țăran). Participă Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.