Festivalul Internațional Mozart continuă cu „Don Giovanni”

în cadrul Festivalului Internațional Mozart – ediția I, sâmbătă, 14 februarie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, va fi prezentată opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart, capodoperă ce îmbină tragicul și comicul într-o modalitate inedită pentru perioada clasicismului muzical. Prima reprezentație a avut loc la Praga, la 29 octombrie 1787, la „Standetheater”, la pupitrul dirijoral fiind compozitorul însuși. După un an, Mozart prezintă la Viena această creație, cu modificări de ordin muzical determinate de cerințe ale interpreților de atunci. A păstrat caracterul de dramma giocoso , dar a introdus arii pentru personajele Don Ottavio și Donna Elvira. Actuala producție multimedia a Operei Brașov a fost realizată de regizorul Cristian Mihăilescu și a fost prezentată în turnee internaționale pe scene din Germania, Austria și Elveția.

în distribuție: Adrian Mărcan, Valentina Mărgăraș, Cristina Radu, Liviu Iftene, Ștefan Schuller – invitat (Opera Comică pentru Copii București), Marian Rește, Dan Popescu, Corina Klein. Conducerea muzicală aparține maestrului Traian Ichim. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. își dau concursul corul și orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

(Notă: Acest spectacol se joacă cu casa închisă!).

                                                                                                                             Partener: ZILE și NOPȚI

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.