Festival de Dans ROMANA

Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii – Oraș Candidat

„Festivalul de dans ROMANA”, ediția a II-a

în calitate de partener, Opera Brașov vă invită la Festivalul de Dans ROMANA, ediția a II-a, în perioada 10 – 11 iulie 2015, organizat de Consiliul Județean Brașov, Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov și Centrul Cultural Reduta, alături de ceilalți parteneri, Asociația Ars Saltandi, Casa de Cultură a municipiului Codlea, Asociația Cavalerii Cetăților Bârsei și finanțat de Consiliul Local Brașov.
Proiectul își propune diversificarea ofertei cultural-turistice din orașul Brașov prin permanentizarea unui eveniment de tip festival comunitar desfășurat pe parcursul a două zile, menit să valorifice zestrea culturală europeană de tip imaterial și anume dansurile istorice și cele contemporane.
în prima zi a festivalului, dedicată dansului istoric, alături de dansatorii profesioniști vor evolua și două grupe de amatori, instruiți gratuit în perioada 11 mai – 8 iulie 2015. Aceștia vor prezenta pe scenă dansuri de secol XVI-XVIII: branle, volta, chaconne, bourrée.
Noutatea acestei ediții o reprezintă spectacolele de dans contemporan programate în cea de-a doua zi a festivalului.
Prima ediție a Festivalului de dans ROMANA din anul 2013 s-a bucurat de un real succes datorită originalității, fiind primul festival de dans istoric din România.
Pentru mai multe informații vizitați site-ul proiectului: www.romanafestival.ro

Proiect finanțat de Consiliul Local Brașov.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.