FAUST

Operă de Charles Gounod

Sâmbătă, 22 Februarie 2014, ora 18.30, sala Operei

Dirijor: Traian Ichim
Regia: Cristian Mihăilescu
Scenografia: Șerban Iuca
Coregrafia: Nermina Damian

Dirijor cor: Ciprian Țuțu

Dramă lirică în 3 acte, după Goethe.
Premiera – Paris, martie 1859.
Premiera la Opera Brașov – 27 noiembrie 2010.

Acțiunea se petrece în Germania medievală.

DISTRIBUȚIA:
Faust: Liviu Iftene
Mephisto: Dan Popescu
Margareta: Anda Pop
Valentin: Adrian Mărcan
Wagner: Cristian Fieraru
Siebel: Carmen Topciu
Martha: Cristina Roșu
Nicoleta Sasu și Alexandra Scriminț

Corul și Orchestra Operei Brașov

FAUST – Spectacol multimedia, premieră în Festivalul de Operă, Operetă și Balet – 2010, ediția a VIII-a, devenită piesă remarcabilă în repertoriul Operei Brașov.

Turneul Operei Brașov 2011: FAUST ridica în picioare mii de spectatori europeni aplaudând minute în șir pe artiștii brașoveni.

LAS VEGAS 2011 – Gala internațională a celebrităților – în care din nou Opera Brașov primește recunoaștere internațională cu FAUST.
în felul acesta, noi brașovenii, când spunem FAUST, spunem Wolfgang Goethe, Charles Gounod și Opera Brașov. Goethe a realizat prin FAUST mitul cunoașterii universale, Gounod a compus pentru FAUST, una dintre cele mai frumoase pagini de muzică lirică, iar Opera Brașov face cunoscut spectatorilor săi o operă specială, jucată la nivel internațional, incluzând-o astfel între cele mai însemnate între scenele lirice din România și din lume.
în “Faust” sunt reunite principalele trăsături ale stilului epocii, respectând cerințele modei pariziene de la mijlocul secolului XIX – spectacole de mare montare, cu divertismente coregrafice, scene corale și pagini solistice strălucitoare.
Un Faust bătrân care, acceptând pactul cu Mephisto, își vinde sufletul în schimbul tinereții, Margareta – fata romantică, visătoare, apoi rănită în suflet, fata care nu vrea să accepte că dragostea așteptată atât, nu era cea adevărată, fata care nu-și poate închipui că iubirea face rău… sunt personajele care provoacă atât protagoniștii cât și spectatatorii.

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.