„Faust” – grand-opera pe scena Operei Brașov

Opera Brașov prezintă sâmbătă, 9 mai 2015, de la ora 18.30, în sala Operei, spectacolul cu opera „Faust” de Ch. Gounod, scrisă pe un libret de Jules Barbier și Michel Carré, după drama cu același titlu a lui Johann Wolfgang von Goethe. Premiera operei a avut loc la 19 martie 1859, la „Théâtre Lyrique” din Paris. Acțiunea se petrece în Germania secolului al XVI-lea.
Structura operei corespunde gustului parizian pentru grand-opera, ce include obligatoriu o scenă important de balet, în acest caz, Noaptea Valpurgiei. De-a lungul timpului, multe teatre au renunțat la acest tablou, concentrând atenția pe drama personajului Margareta, cu atât mai mult cu cât libretul operei este inspirat din partea I a poemului lui Goethe. Muzica lui Gounod este deosebit de inspirată, balada regelui din Thulle, Serenada lui Mefisto, aria lui Valentin, corul soldaților și aria lui Faust din actul al-II lea devenind pagini de referință pentru genul liric francez. Opera a avut, încă de la prima reprezentație, succes la public, fiind preluată de toate teatrele de operă importante din Europa și apoi, din întreaga lume. Rolurile principale – Faust, Mefisto, Margareta și Valentin – sunt deosebit de complexe, reprezentând adevărate pietre de încercare pentru soliștii de operă.
„Faust”-ul montat de Opera Brașov a înregistrat un deosebit succes în cadrul turneului european din 2011 și a primit, în același an, premiul pentru regie în cadrul Galei Internaționale a Celebrităților de la Las Vegas.
Invitatul special al spectacolului de sâmbătă este tenorul Robert Nagy, cel care a mai fost prezent pe scena lirică brașoveană, cel mai recent, anul trecut, în cadrul Galei de Operă a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet, ediția a XII-a. Robert Nagy a mai interpretat rolul Faust, printre altele, la Opera du Rhin Strasbourg (împreună cu Leontina Văduva) în 2001, la Bayerische Staatsoper Munchen, la Teatro dell’Opera di Roma, precum și la Frankfurt Opera în 2007. Alături de el, în distribuție, soliștii Operei Brașov: Cristina Radu (Margareta), Marian Rește (Mefisto), Alexandru Aghenie (Valentin), Asineta Răducan (Siebel), Cristina Roșu (Martha), Lorand Cristian (Wagner) și balerinele Alexandra Scriminț și Nicoleta Sasu. Conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul Cristian Oroșanu, regia artistică fiind semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Șerban Iuca, coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.