„Falstaff”, spectacol extraordinar, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 1 octombrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov prezintă spectacolul cu opera „Falstaff” de Giuseppe Verdi, avându-l în rolul titular – Sir John Falstaff – pe baritonul Lucian Petrean, iar la pupitrul dirijoral pe maestrul Adrian Morar, ambii de la Cluj-Napoca. Alături de ei, soliștii Operei Brașov: Valentin Marele, Ioana Mărgărit, Nicoleta Chirilă, Cristina Roșu, Gabriela Hazarian, Mihai Irimia, Claudiu Bugnar, Valentin Racoveanu (Opera Națională București), Lorand Cristian. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garștea. Mișcarea scenică: Nermina Damian.
„Falstaff” este o operă buffă în trei acte. Premiera a avut loc pe 9 februarie 1893, la „Teatro alla Scala” din Milano.
Compozitorul Giuseppe Verdi și libretistul Arrigo Boito s-au inspirat în creionarea caracterului personajului principal, Sir John Falstaff, din piesele de teatru scrise de William Shakespeare – „Nevestele vesele din Windsor” și „Henric al IV-lea”. A fost ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, la vârsta 80 de ani, singura comică ce a dăinuit în repertoriu, scrisă de titanul muzicii universale. „Totul în lume este o farsă și toată lumea e păcălită!”, spune cu un zâmbet atoateștiutor, Verdi. Cu aceste cuvinte el își ia rămas bun de la creația sa de operă.
Acțiunea operei se petrece în orășelul Windsor din Anglia, în timpul domniei regelui Henric al IV-lea. Ce farse au loc vă invităm să vizionați pe scena Operei Brașov!

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.