„Falstaff” deschide Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet 2014!

Opera Brașov, Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov organizează:
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE OPERĂ, OPERETĂ È˜I BALET 2014 – Ediția a XII-a –

Deschiderea Festivalului, în data de 1 noiembrie 2014, de la ora 18.30, în Sala Operei, va fi marcată de reluarea spectacolului cu opera „Falstaff”, de Giuseppe Verdi, avându-l în rolul titular pe baritonul Lucian Petrean, iar la pupitrul dirijoral pe Adrian Morar, ambii de la Cluj. Alături de ei, soliștii Operei Brașov: Adrian Mărcan, Anda Pop, Valentina Mărgăraș, Cristina Roșu, Asineta Răducan, Mihai Irimia, Liviu Iftene (debut), Mugurel Oancea (debut), Cristian Fieraru (debut). își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Asistent regie: Mugur Curelaru. Scenografia: Rodica Garștea. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Dirijor cor: Ciprian Țuțu

„Falstaff” este o operă buffă în trei acte. Premiera a avut loc la 9 februarie 1893, la „Teatro alla Scala” din Milano.
în 2014 se împlinesc 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare – autorul pieselor de teatru „Nevestele vesele din Windsor” și „Henric al IV-lea”, lucrări din care Giuseppe Verdi și libretistul Arrigo Boito s-au inspirat în creionarea caracterului personajului principal, Sir John Falstaff. A fost ultima operă compusă de Giuseppe Verdi. „Ce păcăleală!”, spune cu un zâmbet atoateștiutor, Verdi. Cu aceste cuvinte el își ia rămas bun de la creația sa de operă.
Acțiunea se petrece în orășelul Windsor din Anglia, în timpul domniei regelui Henric al IV-lea.

   Preț bilete: 40 lei; 30 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.