Expoziție de fotografie pe toată perioada Festivalului

Pe toată perioada Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2017, în foyer-ul Operei Brașov, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze expoziția de fotografie de arhitectură intitulată Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban a arhitectului, fotografului, scriitorului și artistului vizual Teofil Mihăilescu, profesor la Universitatea „Transilvania” din Brașov. Expoziția poartă numele monografiei în imagini a Brașovului lansată de Teofil Mihăilescu în 2015 la Brașov și, ulterior, la Saloanele de Carte de la Paris și Torino. Montarea expozitiei de la Brașov este atipică, inaugurând o serie de evenimente similare viitoare, fotografiile fiind expuse în foyer-ul Operei brașovene pe o parte din decorurile realizate pentru opera Carmen de G. Bizet.
„Expoziția reunește lucrări fotografice emblematice având ca subiect Brașovul, invitând la descoperirea sa, a arhitecturii și atmosferei sale, pentru a-l purta în suflet pentru totdeauna așa cum se-ntâmplă cu o ființă dragă fără de care nu putem trăi. în acest sens, fotografiile personifică Brașovul, într-un concept ce îl prezintă aidoma unei ființe care este ceva pentru a fi imediat altceva și totuși, oricât s-ar transforma, rămâne aceeași”, afirmă Teofil Mihăilescu, autorul expoziției.
Expoziția va fi deschisă din data de 4 octombrie 2017, cu ocazia concertului „Maria Tănase & Edith Piaf – O prietenie muzicală” susținut de către Alexandra Fits (Universitatea „Transilvania” din Brașov, Facultatea de Muzică) și Kamerata Kronstadt sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, ambele întâmplări artistice potențându-se reciproc într-un eveniment cultural de referință.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.