„Elixirul dragostei” se… găsește la Opera Brașov

Operă de G. Donizetti 

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: TRAIAN ICHIM (debut)
Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU

Libret: Felice Romani
Premiera: Milano, în 1832
Acțiunea se desfășoară într-un sătuc basc, la începutul secolului al XIX-lea.
„Elixirul dragostei” face parte din repertoriul permanent al teatrelor lirice. Și-a cucerit celebritatea prin bogăția de idei melodice în care se impune temperamentul de comediant al compozitorului, capabil să transforme buna dispoziție… în emoție lirică. Gaetano Donizetti este compozitorul care știe să dea fior dramatic autentic momentelor de culminație, pornind de la linia simplă, apropiată de romanță, până la pagini de adevărată virtuozitate vocală.
Dacă muzicii atât de melodioase a lui Donizetti se adaugă talentul regizorului Cristian Mihăilescu, vocile artiștilor din distribuție dar și arta baghetei lui TRAIAN ICHIM care își mai înscrie, în felul acesta, încă o operă dirijată în CV-ul său, atunci este garantat succesul pe scena Operei Brașov.
Sâmbăta aceasta, soprana Valentina Mărgăraș va da glas trăirilor Adinei – bogata și capricioasa țărancă de care este îndrăgostit naivul și timidul Nemorino – interpretat de Sergiu Săplăcan (invitat special de la Opera de Stat din Hamburg), Dulcamara, „vraciul” care vinde băutura miraculoasă ce-i face pe oameni fericiți – Cristian Fieraru, Belcore (sergentul garnizoanei) – Adrian Mărcan, Gianetta (țărăncuță) – Asineta Răducan.

ORCHESTRA, CORUL și BALETUL OPEREI BRAȘOV

Text prezentare: Cornelia Petre

   Pret bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marți – Vineri 10 – 17.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.