Elixirul dragostei

Sâmbătă, 14 august 2021, de la ora 19.00, Opera Brașov continuă stagiunea estivală a acestui an din Piața Sf. Ioan cu un titlu de operă foarte îndrăgit: „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, de data aceasta, prezentat în concert. Lucrare comică în două acte, având libretul scris de Felice Romani, după Eugène Scribe, pentru opera „Le Philtre” de Daniel-François Auber, aceasta a avut premiera pe 12 mai 1832 la „Teatro Cannobiana” din Milano și a fost un triumf.
Alături de Vincenzo Bellini și Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti a fost unul dintre compozitorii reprezentativi ai stilului bel canto. „Elixirul dragostei” este una dintre cele mai apreciate și cunoscute dintre toate operele lui Donizetti. Aceasta combină romantismul și comicul irezistibil cu o muzică extrem de frumoasă, incluzând încântătoarea arie a lui Nemorino, „Una furtiva lagrima”.
Imaginați-vă că există un remediu care face ca persoana de care sunteți îndrăgostit(ă), să se îndrăgostească, la rândul ei, de dumneavoastră. Cu ajutorul elixirului miraculos, problema iubirii imposibile ar putea fi rezolvată pentru totdeauna. Iată ideea pe care Gaetano Donizetti a folosit-o în opera sa!
Acţiunea operei „Elixirul dragostei” se desfăşoară într-un sat italian, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Nemorino, un localnic, este îndrăgostit de înstărita Adina, cea care deține și o fermă. Ea respinge declarațiile lui de iubire – dar, din fericire, șarlatanul Doctor Dulcamara are la îndemână „elixirul dragostei” care să-l ajute să câștige inima tinerei.
Adina pare să rămână imună la poțiunea lui Dulcamara (nimic mai magic decât vinul roșu) și este de acord să se căsătorească cu arogantul sergent Belcore. Din fericire, în ultimul moment, își dă seama că îl iubește pe Nemorino. Toți se bucură – Dulcamara mai ales, sărbătorind puterea dovedită a poțiunii sale.

Distribuția:
Nemorino: Ștefan von Korch (Cluj-Napoca)
Adina: Kolcsár Katalin (Cluj-Napoca)
Belcore: Adrian Mărcan
Giannetta: Sonia Hazarian
Dulcamara: Lorand Cristian

Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.
Cu „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, în aceeași formulă de operă în concert, dar și cu concertul vocal-simfonic „Missa Încoronării” de W.A. Mozart, Opera Brașov va participa, în perioada 20 – 22 august 2021, și la Festivalul „Virginia Zeani”, ce se va desfășura la Târgu Mureș.

Intrarea este liberă în limita locurilor prevăzute de restricțiile în vigoare!

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Evenimente desfăşurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.