Don Pasquale

Sâmbătă, 23 Februarie 2013, ora 18.30, Sala Operei

Operă de G. Donizetti

Dirijor: DOREL MUNTEANU
Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU
Coregrafia: NERMINA DAMIAN

Cea mai populară operă comică (alături de „Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini), cântată de zeci de ani, cu același succes pe cele mai importante scene ale lumii, revine pe scena Operei Brașov.
Premiera a avut loc la Paris în ianuarie 1843; acțiunea se desfășoară la Roma, în casa lui Don Pasquale.
La cei 70 de ani, Don Pasquale își dorește ce nu merită: o tânără angelică să-i fie soție. Dar… se știe: ce este în afara legilor naturii, poate să devină tragic sau comic. Supărat că Ernesto, nepotul său, refuză să se căsătorească cu o văduvă bătrână și bogată, preferând-o pe tânăra Norina, hotărăște să-și dezmoștenească nepotul, iar Norina să-i devină lui, soție. Ernesto este însă vrăjit de farmecele Norinei iar după o serie de întâmplări comice, cei doi tineri, împreună, îl silesc pe bătrân să le accepte căsătoria.
Muzica și textul creează o relaxare extraordinară datorită subiectului comic.
Surprizele neașteptate: bani risipiți pe toalete luxoase și mobilă, seri la restaurante… precum și inovațiile regizorale, o scenografie care răstoarnă uzanțe, aducând pe scenă o statuie „vie”, o fântână arteziană reală, precum și arii memorabile, duete inefabile, coruri extraordinare… toate fac din spectacolele Operei Brașov, adevărate evenimente.

Așadar, sâmbătă, 23 februarie 2013: O seară specială cu… DON PASQUALE.

Cu: Marian Rește (debut), Nicoleta Chirilă, Cristina Roșu (debut), Adrian Mărcan, Mihai Irimia, Ramona Mezei (statuia)
Corul și Orchestra Operei Brașov

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419.380. Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.