„Don Pasquale” sau despre căsătoria nepotrivită, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 4 iunie 2016, la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, va avea loc o nouă reprezentație cu opera „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti. Această operă comică are o temă mereu actuală: căsătoria nepotrivită. Chiar dacă personajele create de compozitorul G. Donizetti și libretiștii Michelle Accursi și Giacomo Ruffini acum 170 de ani sunt inspirate din Commedia dell’Arte, adevărul subiectului invocate și farmecul melodiei donizzetiene au învins timpul. Premiera operei a avut loc la 3 ianuarie 1843 la Théâtre-Italien din Paris, urmând ca la distanță de o lună să fie reprezentată la Teatro alla Scala din Milano, iar în decurs de un an a apărut pe aproape toate afișele teatrelor de operă din Europa. Succesul s-a datorat subiectului ales și muzicii, deopotrivă: un bătrân bogat și singur se decide să se căsătorească, soția trebuind să îndeplinească două calități: frumusețe și, mai ales, tinerețe. întâmplările pline de umor și farsa în care este prins îl vor trezi pe Don Pasquale la realitate: fiecare vârstă are frumusețea sa. Rolul titular în spectacolul de sâmbătă va fi interpretat de basul Dan Popescu. Alături de el, în distribuție: Valentina Mărgăraș (Norina), Mihai Irimia (Ernesto), Adrian Mărcan (Doctorul Malatesta), Cristina Roșu (Notarul), Mihaela Fărcășanu (statuia) și balerinii Dorin Mirea și Claudiu-Marian Dane. Conducerea muzicală va aparține maestrului Dorel Munteanu. Regia este semnată de Cristian Mihăilescu, scenografia de Rodica Garștea și coregrafia de Nermina Damian. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.