„Don Pasquale”, o capodoperă buffă, pe scena Operei Brașov

Vineri, 17 ianuarie 2020, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la spectacolul cu opera buffă „Don Pasquale” de G. Donizetti, o capodoperă a genului. Lucrarea a fost jucată pentru prima dată în istorie pe 3 ianuarie 1843, la Sala Ventadour de la Théâtre Italien din Paris, fiind foarte bine primită încă de la premieră. Această operă comică are o temă mereu actuală: căsătoria nepotrivită. Chiar dacă personajele create de compozitorul G. Donizetti și libretiștii Michelle Accursi și Giacomo Ruffini acum 175 de ani sunt inspirate din Commedia dell’Arte, adevărul subiectului invocat și farmecul melodiei donizettiene au învins timpul. Succesul s-a datorat temei alese și muzicii, deopotrivă: un bătrân bogat și singur se decide să se căsătorească, soția trebuind să îndeplinească două calități: frumusețe și, mai ales, tinerețe. întâmplările pline de umor și farsa în care este prins îl vor trezi pe Don Pasquale la realitate: fiecare vârstă are frumusețea sa.
în distribuția spectacolului de vineri seara îi vom regăsi pe artiștii Operei Brașov: Dan Popescu – Don Pasquale, Valentina Mărgăraș – Norina, Liviu Iftene – Ernesto, Valentin Marele – Dr. Malatesta, Cristina Roșu – Notarul, Mihaela Pop – Statuia. Participă balerinii Claudiu Dane și Dorin Mirea. își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică a spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Regie scenă: Dan Antipa. 

   Preț bilete: 30 lei – toată sala

în stagiunea 2019 – 2020, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Eveniment susținut cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov. 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.