De 1 Iunie, „Gulliver în Țara Piticilor”

Musical de Silvia Kerim și Marius Țeicu

Duminică, 1 Iunie 2014, ora 17.00, sala Operei

Regia: Anda Tabacaru-Hogea
Scenografie: Rodica Garștea
Coregrafie: Nermina Damian
Regie scenă: Dan Antipa

Silvia Kerim realizează scenariul după cartea scriitorului englez Jonathan Swift, „Aventurile lui Gulliver”, iar Marius Țeicu îi compune o muzică specială, extrem de melodioasă. Spectacolul este viu, vesel, ritmat… cu multe învățăminte despre adevăr și minciună. Copiii vor înțelege că minciuna nu ajută, că o viață în care se minte devine grea și urâtă.
în spectacolul pentru copii „Gulliver în Țara Piticilor”, se confruntă personaje reale și personaje fantastice, temele principale fiind prietenia, încrederea, adevărul și minciuna.
Decorul este variat și colorat, pe scenă imaginându-se o insulă în formă de pălărie, multe mecanisme de ceasuri pe care le învârt piticii.
Povestea este animată de cântece ritmate (Cântecul lui Barbă Cot și Cântecul Sfiosului, Cântecul lui Gulliver, Cântecul prințesei Iasomie, Cântecul supunerii, Inamic rock, Bâza, Samba pisicilor) care țin spectatorii mari și mici, într-un interes permanent cu ceea ce se petrece pe scenă.
Artiștii Operei Brașov cântă și dansează, înfățișand micilor spectatori întâmplări cu un uriaș („Gulliver și cei 14 Pitici” am putea spune ca să parafrazăm bine cunoscuta poveste „Albă ca Zăpada și cei 7 Pitici), cu o regină frumoasă și nefericită – Iasomy-, cu un rege rău dar care se schimbă… și multe alte lucruri ce pot fi văzute și ascultate de cei ce se vor afla la spectacol.
Copii, fiți cuminți… dormiți… mâncați… învățați… apoi… „luați-vă părinții și bunicii de mânuțe” și veniți la OPERA BRAȘOV!
„Gulliver în Țara Piticilor” vă așteaptă!

Distribuția:
Gulliver: Mugurel Oancea
Regele: Nicolae Zaharia
Prințesa Iasomy: Alina Ichim
Pitic 9 (zis șeriful): Corina Klein
Pitic 7 (barbă-cot): Bogdan Mirică
Pitic 5 (fricos): Cristian Dicu
Pitic 1 (pântecos): Andreea Gurguiatu
Pitic 2 (chelos): Dorin Iuga
Pitic 3 (năbădăios): Magdalena Traian
Pitic 4 (năzuros): Meda Enăcache
Pitic 6 (tânguios): Adriana Simion
Pitic 8 (drăcos): Mădălina Lucaciu
Pitic 10 (ciudos): Miruna Moldoveanu
Pitic 11 (bățos): Anca Manea
Pitic 12 (fometos): Andromeda Nemeș
Pitic 13 (lățos): Mariana Lazăr
Pitic 14 (arătos): Marius Tămășanu

PISICI: Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Alexandra Scriminț, Nicoleta Sasu, Diana Drăgan, Liliana Țărâncă

LIBELULE: Iulia Coșeriu, Anca Branea, Melania Condoiu, Mihaela Fărcășanu

   Preț bilete: 20 lei (adulți); 10 lei (copii)

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: Paul Tomescu

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.