Cvintetul vocal ANATOLY

Cinci tineri, cinci voci de excepție, pasiune, perseverență și o mare de… sunete. Aceasta a fost combinația perfectă pentru ca un grup vocal așa cum este Anatoly să cucerească definitiv publicul.
Ei cântă á capella, cântă cu acompaniament, lucrări preclasice, clasice și romantice, muzică religioasă, colinde, prelucrări folclorice și lucrări contemporane, în aranjamente proprii.
Cântă orice pentru că talentul lor acceptă provocările de tot felul.
Urmăresc cu interes fenomenul muzical de acest gen; apreciază și îi inspiră grupurile vocale á cappella din spațiul american și vest-european. Sunt într-o căutare continuă de piese de diferite facturi, pe care le adaptează pentru grup. Printre modelele lor se numără The King’s Singers și The Real Group.
Au înregistrat zece CD-uri cu lucrări din repertoriul românesc și universal, evidențiindu-se cu o activitate concertistică intensă.
în cursul anului 2014, ANATOLY reușește o triplă performanță: finaliști în emisiunea concurs „Românii au talent”; câștigători ai marelui premiu la Concursul Internațional Coral „A ruginit frunza din vii”, Chișinău-Republica Moldova și câștigatori ai trofeului Festivalului cu același nume; vicecampioni europeni la prestigiosul Concurs Coral Internațional de la Tolosa-Spania, în finală ajungând doar 6 grupuri vocale de excepție.
Din octombrie 2017 își desfășoară activitatea sub egida Operei Brașov.

Premii:
– Premiul I și Diploma de Aur, atât la secțiunea Muzică Profană, cât și la cea de Muzică Sacră din cadrul Concursului Internațional Chorus Inside – Roma, Italia (2019);
– Marele Premiu la Concursul Coral de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu”, Orăștie (2016);
– locul II, devenind vicecampioni europeni la prestigiosul Concurs Coral Internațional de la Tolosa-Spania (2014);
– marele premiu la Concursul Internațional Coral „A ruginit frunza din vii”, Chișinău-Republica Moldova (2014);
– trofeului Festivalului „A ruginit frunza din vii”, Chișinău-Republica Moldova (2014);
– finaliști în emisiunea concurs „Românii au talent” (2014);
– Act de Cinstire oferit de Mitropolitului Ardealului, dr. Laurențiu Streza pentru râvna și calitatea cu care au susținut muzica ortodoxă (2007);
– Marele Premiu la Concursul National de Muzicã Coralã Sacrã „Cu noi este Dumnezeu” , Orăștie (2006);
– CD-ul „Dumnezeiasca Liturghie” este nominalizat pentru Premiul Academiei Române (2006);
– locul I la Concursul Național de Muzică Corală Sacră de la Orăștie (2003);
– numeroase alte diplome și distincții.

Membrii grupului:
• Andrada Mureșan (alto) – profesor la Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov;
• Gabriel Baciu (tenor) – inginer CANAM Brașov;
• Ciprian Cucu (tenor) – cântăreț bisericesc. Student la Facultatea de Muzică din Brașov și Facultatea de Teologie din Sibiu; realizează aranjamentele grupului;
• Ciprian Țuțu (bariton) – conf. univ. dr. la Universitatea „Transilvania” Brașov și Universitatea Națională de Muzică din București; dirijorul Corului Academic Radio București; realizează aranjamentele grupului;
• Marius Modiga (bas) – profesor la Seminarul Teologic „Dumitru Stăniloae” din Brașov și dirijorul Corului Concentus – Brașov.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.