Cursuri de artă la Opera Brașov

Asociația Artifiscent Brașov, în parteneriat cu Opera Brașov, organizează cursuri de artă, care se vor desfășura în perioada Octombrie 2014 – Iunie 2015. Proiectul se adresează copiilor, tinerilor și adulților cu vârste cuprinse între: 6 – 10 ani, 11 – 14 ani, 15 ani – adulți și vizează repunerea în prim-plan a meseriilor din culisele de spectacol, începând cu pregătirea intrării artiștilor pe scenă și până la ultimele detalii ale spectacolului. Cele patru ateliere propuse sunt: atelierul de interpretare teatrală, sub îndrumarea solistei Operei Brașov, Valentina Mărgăraș, atelierul de decor și recuzită în teatru, sub îndrumarea lui Răzvan Popescu – lector desen tehnic și inginer în prelucrarea lemnului, atelierul de pictură și butaforie scenică, sub îndrumarea lui Ioan Lodină – pictor decorator Opera Brașov și atelierul de fascinație a costumului de scenă, sub îndrumarea scenografei Operei Brașov, Rodica Garștea. în cadrul atelierelor, participanții vor învăța să realizeze costume, decoruri, butaforie și mobilier, trecând prin istoria acestor meserii. Cursurile au scop educațional și practic, urmărind lărgirea spectrului opțiunilor profesionale și, îndeseobi, a meseriilor din teatru, astăzi pe cale de dispariție.
Cursurile reprezintă o noutate în materie, datorită specificului abordat, dar și pentru faptul că acest gen de ateliere nu s-a mai desfășurat la Brașov.
Cursurile se vor desfășura în sălile și atelierele Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51. înscrierile se vor face până la sfârșitul lunii octombrie 2014, la tel. 0729.485.815. Informații și detalii suplimentare la tel. 0723.276.272.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.