„Crai Nou” deschide cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de Operă, Operetă și Balet!

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, debutează la Opera Brașov cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de Operă, Operetă și Balet 2018, organizat cu sprijinul Consiliului Local Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov. Manifestarea se va desfășura în perioada 6 octombrie – 3 noiembrie 2018 și vă propune o succesiune de evenimente remarcabile din toate sferele artei spectacolului: operă, operetă și balet, continuând astfel o frumoasă tradiție culturală. Anul acesta, festivalul are loc sub semnul aniversării a 65 de ani de la înființarea Operei Brașov, dar și a marcării celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri.
Sâmbătă, 6 octombrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2018 se deschide, cum nu se poate mai potrivit, cu o lucrare românească foarte îndrăgită și deosebit de populară: „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, pe textul piesei poetului Vasile Alecsandri. Brașovul este indisolubil legat de premiera absolută a acestei lucrări, care a avut pe 27 februarie 1882, în Sala Festivă a Gimnaziului Român (astăzi Colegiul Național „Andrei Șaguna”), pe o scenă improvizată. Opera Brașov a prezentat, cu un deosebit succes, opereta „Crai Nou”, la sfârșitul lunii septembrie, în Sala Festivă a Colegiului brașovean, la ea acasă, în locul premierei de acum 136 de ani, la care a luat parte și compozitorul. Opereta îmbină veselia cu poezia într-o atmosferă românească extrem de tonică și dezvoltă un mit popular care spune că luna nouă poate aduce fericirea celor îndrăgostiți. Opereta este de fapt o glumă, în care un ispravnic este păcălit de doi tineri, ajutați de țăranii de la munte. Anica, chiar nepoata acestui dregător, și Leonaș fug de acasă pentru a se căsători, dar sunt căutați de către ispravnic și jandarmi. Apărați de Dochița și de Moș Corbu, ei reușesc să se ascundă pentru ca, în final, Ispravnicul să îi și logodească. în distribuție, soliștii Operei Brașov: Maria Petcu-Catrina – Anica, Asineta Răducan – Dochița, Marian Rește – Moș Corbu, Valentin Marele – Bujor, Liviu Iftene – Leonaș, Lorand Cristian – Ispravnicul. Soliști balet: Mihaela Pop, Nicoleta Sasu, Claudiu Dane, Dorin Mirea. își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov se va afla dirijorul Leonard Boga, regia spectacolului este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia și costumele sunt create de Rodica Garștea, iar coregrafia de Nermina Damian. Asistent regie: Silvia Papadopoulos. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regia tehnică: Dan Antipa.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

în stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Sponsor: KRONOSPAN
Partener: BV24FUN

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.