COSI FAN TUTTE

Operă bufă în 2 acte de W. A. Mozart

Sâmbătă, 8 martie 2014, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: TIBERIU SOARE
Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU
Scenografia: RODICA GARȘTEA

Ce cadou poate fi mai potrivit, de 8 Martie, decât un week-end la Operă? Să sărbătorim împreună grația, frumosul, feminitatea!

„Cosi Fan Tutte” a avut premiera absolută la Burgtheater din Viena, pe 26 ianuarie 1790, pe un libret al aceluiași colaborator al lui Mozart, Lorenzo da Ponte.
Trăind într-o epocă în care moravurile se strecurau în toate mediile sociale, Mozart se oprește, în „Cosi Fan Tutte” asupra unui subiect prezent și în alte opere ale sale: infidelitatea partenerilor. Dacă în „Nunta lui Figaro” și „Don Giovanni” subiectul se axează pe infidelitatea bărbaților, în „Cosi Fan Tutte”, rolurile se vor inversa.
Doi logodnici își preamăresc dragostea și fidelitatea în fața lui Don Alfonso, un celibatar, care se arată sceptic în fața acestei realități. El va pune pariu cu cei doi bărbați, că în cel mai scurt timp, le va putea dovedi infidelitatea logodnicelor lor, foarte tinerele și neexperimentatele domnișoare, nefăcând excepție de la regula firească. în final, Don Alfonso reușește să-i împace pe tineri, după ce le dăduse o lecție, sfătuindu-i că-i bine să știi să iei lucrurile așa cum sunt. în definitiv, „cosi fan tute” („așa fac toate”).
La pupitrul Orchestrei Operei Brașov, se va afla cea mai aclamată baghetă a tinerei generații de muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare.

Soliști:
ANDA POP (debut), CARMEN TOPCIU (debut), CORINA KLEIN, VALENTIN MARELE, MIHAI IRIMIA, MARIAN REȘTE (debut)

CORUL (dirijor cor: Ciprian Țuțu) ȘI ORCHESTRA OPEREI BRAȘOV

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.