„Cosi Fan Tutte” – Festivalul Internațional Mozart la final

Sâmbătă, 28 februarie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, în încheierea Festivalului Internațional Mozart, sunteți invitați să vizionați opera buffă „Cosi Fan Tutte” de W.A. Mozart sau „Școala amanților”, compusă în anul 1789, pe un libret de Lorenzo da Ponte. Premiera a avut loc un an mai târziu la Burgtheater din Viena, această capodoperă mozartiană fiind apreciată de Joseph Haydn și de împăratul Joseph al II-lea. întreaga partitură muzicală a fost creată în timp de o lună. Subiectul, datorită simetriei sale, pare a fi inspirat dintr-o comedie italiană cu măști. Doi tineri ofițeri probează fidelitatea logodnicelor, la îndemnul filosofului Don Alfonso, ajutat de Despina, camerista tinerelor fete. Cele șase personaje încep jocul dragostei și al întâmplării, asemenea unei piese de teatru scrisă de Marivaux. Concluzia nu este cea mai fericită: tinerele uită repede logodnicii, preferând avansurile pline de pasiune ale unor prinți albanezi care nu sunt alții decât iubiții acestora deghizați. Don Alfonso și cei doi logodnici exclamă în final: „Cosi fan tutte!” (Așa fac toate!). în distribuție, soliștii Operei Brașov: Ioana Mărgărit, Gabriela Hazarian, Mihai Irimia, Valentin Marele, Corina Klein, Marian Rește. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral este invitat maestrul Daisuke Soga (Japonia), cel care încă din 1990, este un obișnuit al scenelor din Brașov. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu, iar scenografia de Rodica Garștea. Dirijor cor: Ciprian Țuțu.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

                                                                                                                                  Partener: ZILE și NOPȚI

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.