„Così Fan Tutte” (Așa fac toate) la Opera Brașov!

Sâmbătă, 9 februarie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, în cadrul Festivalului Internațional W.A. Mozart 2019, ediția a V-a, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, vă invităm la „Così Fan Tutte”, fermecătoarea operă comică a lui W.A. Mozart. Libretul a fost scris de Lorenzo da Ponte, cel care semnează libretele altor două opere compuse de Mozart: „Nunta lui Figaro” și „Don Giovanni”. Premiera lucrării a avut loc pe 26 ianuarie 1790, la Burgtheater Viena.
Trăind într-o epocă în care moravurile se strecurau în toate mediile sociale, Mozart se oprește, în „Così Fan Tutte” asupra unui subiect prezent și în alte opere ale sale: infidelitatea partenerilor. Dacă în „Nunta lui Figaro” și „Don Giovanni” subiectul se axează pe infidelitatea bărbaților, în „Così Fan Tutte”, rolurile se vor inversa.
Cuvintele „Così Fan Tutte” sunt cântate de Ferrando, Guglielmo și Don Alfonso, cei trei bărbați din operă, în actul II, chiar înainte de final; această frază melodică este citată, de asemenea, și în uvertura operei. Da Ponte a folosit replica „Così fan tutte le belle” (Așa fac toate cele frumoase) și mai înainte, în „Nunta lui Figaro”.
Din distribuția spectacolului de sâmbătă seara, fac parte soliștii Operei Brașov: Anda Pop – Fiordiligi, Asineta Răducan – Dorabella, Liviu Iftene (debut) – Ferrando, Valentin Marele – Guglielmo, Corina Klein – Despina, Marian Rește – Don Alfonso. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla Mircea Holiartoc. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu, iar scenografia de Rodica Garștea. Asistent regie: Valentina Mărgăraș. Regia tehnică: Dan Antipa.

   Preț bilete: 35 lei – în sală; 25 lei – la balcon lateral

în stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.