COȘERIU Ioan Dorin – solist balet

Absolvent al Liceului de Coregrafie din Cluj-Napoca, specializarea coregrafie – balerin.
A fost prim solist balet al Operei Române din Cluj, unde participă la spectacolele „Aida”, „Faust”, „My Fair Lady”, „Rigoletto”, „Traviata”, și profesor de dans clasic – repertoriu și ansamblu – la Liceul de Coregrafie Cluj-Napoca. De asemenea, a fost angajat ca maestru de studii la Operele din Split și Sarajevo.
Din 2001 a activat ca maestru de studii balet, solist balet, regizor și coregraf la Opera Brașov.
Obține, consecutiv, patru premii I la Concursul pe meserii al Liceelor de Arte – profil coregrafie. în 1992 câștigă Premiul I la Festivalul Internațional de Dans Contemporan de la Iași.
Efectuează numeroase turnee în Austria, Germania, Luxemburg, Italia, Elveția, Olanda.
Colaborează cu Operele din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, precum și cu alte instituții de gen din țară și străinătate. în cadrul proiectului „Sibiu – Capitală Europeană” a fost maestru de balet și coordonator al spectacolului „Flori de cireș”. Lucrează împreună cu coregrafii Adrian Mureșan, Oleg Danovski, Gheorghe Ștefan, Francisc Valkai, Hero Lupescu, Victor Vlase, Nermina Damian.
Repertoriul său cuprinde numeroase roluri, printre care Bufon, pas de trois, Rothbort („Lacul Lebedelor”), Albert, Hans, Pas de doux („Giselle”), Quasimodo („Esmeralda“), Vaclav, Nurali („Fântâna din Baccisarai”), Basil („Don Quijote” ), Paris („Romeo și Julieta”), Șahul („Șeherezada”), Don Jose, Toreadorul Lucas („Carmen”).

Foto: „Carmen” (opera) și „Carmen” (balet) – InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.