Corul Operei Brașov, invitat la Festivalul de Operă de la Sibiu

Corul Operei Brașov (pregătit de dirijorul Leonard Boga) este invitat să cânte joi, 21 septembrie, în spectacolul de operă „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, în cadrul Sibiu Opera Festival, eveniment ajuns la cea de-a XVI-a ediție. Demarat în anul 2001 sub denumirea de Festivalul Internațional al Artei Lirice de la Sibiu, proiectul „Sibiu Opera Festival” reprezintă o manifestare muzicală de amploare, cu participare internațională substanțială, menită să satisfacă interesul publicului din România și din străinătate, pentru muzica de operă.
Organizat anual de Filarmonica de Stat Sibiu, festivalul constituie, totodată, o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă, prin includera în festival a secțiunii de concurs de canto – VOX ARTIS.
Evenimentele componente ale festivalului se desfășoară în spații consacrate – Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu și în spații neconvenționale, iar programele sunt axate pe spectacole de operă, operetă, musical și balet, operă pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de lied și arii din opere, concurs și evenimente conexe.
Operă bufă în două acte, „Elixirul dragostei” este una dintre cele mai interpretate opere ale lui Donizetti. La momentul apariției sale, în 1832 la Teatro alla Scala din Milano, lucrarea a fost revelația muzicală a deceniului, jucându-se un număr impresionant de reprezentații ale acestei opere.
Spectacolul de față marchează o primă colaborare artistică între muzicienii Filarmonicii din Sibiu, soliști ai Teatrului din Koblenz și Corul Operei din Brașov, conducerea muzicală fiind asigurată de dirijorul olandez Marijn Simons.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.